Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Aartselaar dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Aartselaar een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

Samen NAP – Rudy Siebens

  1. Aartselaar is het dorp waar ik mijn jeugd doorbracht en volwassen werd. Een dorp met allerlei winkels, restaurants, grootwarenhuizen, cafés, toffe markt op vrijdag, waar vele mensen elkaar nog kennen. Als 5000ste inwoner van Aartselaar wil ik meewerken aan een dorp waar het leuk is om te leven. Daarom voor ons geen fusie.
  1. Ondanks het feit dat het ons meer geld gekost heeft dan voorzien, is de realisatie van het intergemeentelijk zwembad DOK 3 een geslaagde realisatie.
  1. Vroeger was Aartselaar een propere en nette gemeente. De komende 6 jaar willen we dan ook werk maken van een mooi en proper Aartselaar. Om de kosten te drukken moeten we ook meer werk maken van intergemeentelijke samenwerkingen, op deze manier kunnen we meer verwezenlijken.

Vlaams Belang – Rita Ceulemans

  1. Dankzij ruimte en groen geeft thuiskomen in mijn wijk mij een rustgevend gevoel.
  2. Het nieuwe zwembad met zijn verbeterde infrastructuur en het Buersteden-schooltje met zijn eigentijdse inrichting betekenen een aanwinst voor Aartselaar.
  1. Rechtstreekse inspraak van de inwoners wat betreft het karakter van hun wijk aanmoedigen. Het ongenoegen omwille van repressief verkeersbeleid en Diftar-systeem wegwerken.

Ieder1 Aartselaar – Glenn Anné

  1. Ik ben er geboren en getogen. Mijn grootouders hadden een bakkerszaak in “’t Sop”. Een rasechte Aartselaarnaar dus.
  2. De verdere uitbreiding van natuurgebied De Reukens als groene long van Aartselaar, vermits groene openbare ruimtes alsmaar schaarser worden in Vlaanderen.
  3. Naast onze verschillende interessante programmapunten, gaat Ieder1 vooral voor een ander en lokaal beleid, ver weg van de nationale partijpolitiek. Ieder1 wil met een positief en constructief verhaal de aanzet geven met haar verkiezingsprogramma, maar de inwoners hebben het laatste woord. Politici zijn immers vergankelijk, maar inwoners moeten vaak decennialang leven met de beslissingen van deze politici. Denk niet rechts of links, maar denk aan Aartselaar!

Groen – Ive de Saeger

  1. Aartselaar blijft een dorp, ondanks de stedelijke omgeving. Er is een bruisend verenigingsleven en vlakbij een bloeiend winkelcentrum met lokale winkels vind je twee uitgestrekte natuurgebieden en een groot park. Alles wat je nodig hebt, is hier te vinden, en dat maakt het zo bijzonder.
  2. De ontsluiting van natuurgebied de Reukens is een grote meerwaarde. Ook zijn er steeds meer maatregelen voor verkeersveiligheid, zodat ouders hun kinderen veilig naar school kunnen brengen en minder mobiele inwoners de markt kunnen bezoeken.
  3. Ik ben blij met wat Groen heeft bereikt, maar we zijn er nog niet. Inclusie en toegankelijkheid zijn voor mij als vader van een kind met een ernstige beperking heel belangrijk. Hier zet ik mij graag maximaal voor in.

Lokaal Liberaal – Nadine Francus

  1. Ik ben geboren en getogen in Aartselaar. +35 jaar actief in de politiek voor Open VLD, 20 jaar als schepen en nu als gemeenteraadslid. Ik wil mijn professionele en politieke ervaring inzetten ten dienste van mijn gemeente en zijn inwoners.
  2. Het zwembad Dok3 is een geslaagd project omdat 3 gemeenten samenwerkten. Voor grote investeringen moeten we in de toekomst meer samenwerken met buurgemeenten of via publiek private samenwerkingen.
  3. De prioriteit is de vernieuwing van de dorpskern waarbij inwoners, lokale handelaars, verenigingen, … hun eigen plaats krijgen in het centrum. Ik ben voorstander van een onafhankelijk, sterk & vrij Aartselaar dus tegen een fusie. Aartselaar moet een gezellig dorp blijven met behoud van eigenheid voor elke wijk.
Advertentie

Leave a Reply