Skip to main content

In oktober trekt men in elke gemeente opnieuw naar de stembus, ditmaal zonder verplichting. Welke partijen komen waar op? En wat hebben de lijsttrekkers te zeggen over hun gemeente? Wij schotelden elke lijsttrekker in Boom dezelfde drie vragen voor:

  1. Waarom draagt u Boom een warm hart toe?
  2. Wat vindt u een geslaagde realisatie van de voorbije 6 jaar in uw gemeente?
  3. Welke positieve impuls wil u de komende 6 jaar geven aan uw gemeente?

N-VA – Jeroen Baert

  1. Ik ben hier geboren en woon en werk al levenslang in Boom. Sinds de jaren ’70 heb ik Boom achteruit zien boeren. Al sinds ik in 1984  politiek actief werd, vecht ik tegen de achteruitgang en kan ik als burgemeester nu het tij keren.
  2. De nieuwe woonwijk aan de Brouwerslei en Pachterslei. De met kunstgras vernieuwde jeugdvoetbalterreinen. De bescherming van Noeveren en de renovatie van de EMABB-site. De restauratie van de Franse vijvers, de nieuwe speeltuin, het korfbalterrein en de aankoop van de sporthal in De Schorre.
  3. De plannen van Flanders Technology & Innovation om een hub van tech-bedrijven in de entertainmentsector te bouwen, betekent een ongeziene impuls voor Boom, die ook een nieuwe Kaai en handelscentrum krijgt.

Vooruit – Anita Ceulemans

  1. Ik ben Anita Ceulemans, geboren en getogen in mijn Boom. Mijn trouw aan Boom en aan de mensen is gekend. Ik ben al jaren gemeenteraadslid, waarvan 18 j. schepen. De laatste 6 jaar zag ik Boom sterk achteruitgaan. Ik kan niet langer toekijken en ben klaar om het heft in handen te nemen. Mijn gemeente moet terug blinken, zoals weleer. Ik hou van de mensen, wijken en de onderlinge samenwerking. Iedereen telt voor mij!
  2. De renovatie van de Franse vijvers in het park is zeer geslaagd.
  3. Het zijn niet altijd de grote en dure projecten die Boom nodig heeft. De financiële situatie van Boom vraagt de nodige voorzichtigheid. De mensen verdienen meer aandacht, respect en dialoog. Boom moet terug een leefbare en veilige thuis worden voor iedereen.

Vlaams Belang – Hans Verreyt

  1. Het Vlaams Belang wil échte verandering. Iedereen ziet het met zijn eigen ogen wat er gebeurt in ons Boom. De vervreemding rondom neemt toe, de veiligheid van onze mensen neemt af. Een stipte rit met het openbaar vervoer, lijkt een verre herinnering aan vroegere tijden. Net als aanspreekbare politie in het straatbeeld. Wanneer genieten we weer samen van een proper en leefbaar Boom?
  2. De renovatie van de ringoven op Noeveren.
  3. Veiligheid is onze absolute prioriteit. Wie bij ons komt wonen, moet zich aanpassen. Wie zich niet wenst te schikken naar onze normen en wetten, kan maar beter rechtsomkeer maken. Het asielcentrum wordt gesloten. We zorgen voor een proper Boom en plaatsen opnieuw voldoende vuilnisbakken op openbare plaatsen.

Open VLD – Yves De Clerck

  1. Wij geloven in het potentieel van boom. Zo zijn er de wijken die elk een eigen typische karakter hebben en hebben we een groene long met de kleiputten die een divers ecosysteem hebben.
  2. Een goed project is het project rond het cultuurhuis. Hierbij kijkt het bestuur breder dan enkel muziek en woordacademie. Ook het opzetten van de zomerscholen onder impuls van schepen De Ridder is een goed initiatief zodat kinderen geen leer- en taalachterstand oplopen.
  3. Toch is er nog veel werk: de verloedering van ons handelscentrum, het onveiligheidsgevoel, parkeren in Boom, kansarmoede is in Boom nog steeds 1 van de hoogste in de provincie. Daarvoor hebben we een gedetailleerd programma uitgeschreven.

PVDA – Rudy Van Rompaey

  1. Boom heeft een rijke geschiedenis en veel potentieel en heeft nood aan een zwembad met ontmoetingscentrum, betaalbare woningen, meer groene ruimte, vlotte en betaalbare mobiliteit en een plaats voor jongeren. Een gemeente waar iedereen meetelt en zich thuis voelt, daar wil ik samen met de PVDA ploeg voor gaan.
  2. De nieuwe speeltuin in Boom park. Verfraaiing van “de standbeelden” (Franse vijvers) in het park.
  3. De speerpunten van PVDA Boom zijn: Een openluchtzwembad dat fungeert als recreatie-en ontmoetingsplaats voor iedereen het hele jaar door. Gratis parkeren in Boom zodat we onder andere terug volk aantrekken in ons handelscentrum. Bereikbaar, betrouwbaar en betaalbaar openbaar vervoer en veilige straten voor alle weggebruikers.

Samen2850 – Tom Dewandelaere

  1. Onze gemeente heeft zoveel mooie, fantastische plekken en een bruisend verenigingsleven. Boom is mijn thuis, de plek waar ik zo graag woon. Al beseft iedereen ook dat de uitdagingen groot zijn, maar ik geloof dat we alle troeven in handen hebben om Boom nog beter te maken.
  2. Het burgerbudget is een mooi voorbeeld van een kleiner project dat echt een verschil heeft gemaakt. De projecten hebben mensen dichter bij elkaar gebracht, de betrokkenheid vergroot en buurten doen bruisen.
  3. We willen vooral werk maken van een gemeente waar iedereen zich thuisvoelt. We willen daarbij niet alleen investeren in stenen, maar vooral ook in mensen. We willen daarbij focussen op waar mensen echt van wakker liggen: een aangename, veilige, groene en leefbare thuis.
Advertentie

Leave a Reply