Skip to main content

Op zondag 1 september 2024 huldigde KC Boomse haar nieuwe speelveld in, onder ruime publieke belangstelling. Aansteker was erbij en stelde vast dat korfbal nog echt helemaal om het spel draait en om gepassioneerde sporters, bestuursleden en supporters.

“Vroeger speelde de Boomse Korfbal Club op deze zelfde plaats, toen hier nog geen zwembad was”, weet Leonard De Bruyn te vertellen. Hij was erbij toen de club werd opgericht. Zoals zovelen van die oud-spelers, is hij nu nog een van de trouwste supporters. “Ik was zelf geen goede korver,” lacht Leonard, “maar ik was ‘ne rappe’ en maakte veel goed met mijn fysiek.”

Heel lang was er geen korfbal meer in Boom. Er waren meerdere pogingen om de sport in Boom nieuw leven in te blazen. Maar het duurde tot 2020 voor dat echt lukte. Onder impuls van voorzitter, Kris Ceulemans, en met een secretaris, Nancy Verlinden, die via de sociale media een oproep deed om spelers te werven, konden ze op 20 september 2020 hun eerste match spelen.

“We hebben hard gewerkt aan die droom,” vertelt Kris, ”maar zonder de steun van de ‘Vrienden van de korfbalsport’ en onze sponsors was dit niet mogelijk.” In vier jaar tijd is de club erin geslaagd een kernteam op het veld te brengen, een team recreanten en zelfs een jonge U13 ploeg. “We zijn heel blij,” getuigt Nancy, “dat we ons zot idee hebben doorgeduwd, want zie nu waar we staan.”

Advertentie

“We willen op alle vlakken een sociale en verbindende sportclub zijn. Geld is niet onze drijfveer”, zegt de voorzitter oprecht. “Het lidgeld is laag. De uitrusting is niet duur. Lokale ondernemingen staan achter het initiatief en bevriende clubs als ATBS uit Deurne hebben ons geholpen met basismateriaal. En dan is er uiteraard de gemeente Boom, waarvoor we maar al te graag de ambassadeurs zijn.” De nieuwe korfbalclub mocht inderdaad enkele jaren gebruik maken van het gemeentemagazijn om materiaal te stockeren en dan was er de aanleg van het nieuwe veld.

“De juiste accommodatie en een sterke jeugdwerking zijn de basis om te groeien.” – Kris Ceulemans

Tom De Wandeleer, Schepen van Sport, opende met plezier officieel het nieuwe veld. “Boom was dit initiatief zeer genegen,” beaamt Tom, “en we hebben hier bewust in  geïnvesteerd. We werken hiermee aan de vergroening van het park, we steunen een inclusief project van enkele durvers en de buitensport.” De locatie herbergt nu 2 sportclubs: de Boomse ijsberen en korfballers. Meer mensen dus die de kans krijgen om te meer bewegen.

En of er toekomst zit in het Boomse korfbal? Lucas Belis uit Terhagen is nog maar 15 jaar en staat al in de A-ploeg. “Ik was eerst zwemmer, maar wou ook een teamsport beoefenen,” zegt hij overtuigd. “Toen ik zag dat dit hier in het park kon, was ik meteen verkocht.”

Korfbal KC Boomse zoekt nog spelers om hun teams te versterken

Heb je zin om een gemengde, inclusieve sport te beoefenen waar alles draait om teamgeest, verbondenheid, toegankelijkheid en respect? Neem dan contact op met iemand van het bestuur van KC Boomse en vraag om eens deel te nemen aan enkele proeftrainingen. www.boomsekorfbal.be

Advertentie

Leave a Reply