Skip to main content

Op zaterdag 20 april zou Kaffee oo Deusjevoo dertig jaar bestaan. Het iconisch café was bekend door de felgele 2PK (ook wel een geitje genoemd) die boven de voordeur hing. Broers Christian en Jean-Pierre Bruneel baatten de zaak op de hoek van de Hoevelei en de A12 in Aartselaar uit van 1994 tot 2000. Vandaag leeft de geschiedenis op door een reünie. “We kijken uit naar een leuke avond vol babbels en nadien een fantastisch feest”, zegt Jean-Pierre.

In Kaffee oo Deusjevoo was het nooit stil. Een optreden van Eddy Wally of Paul Michiels, samen een voetbalmatch volgen of nieuwjaar komen vieren? Dat deed je in het kleine, gezellige café op de hoek. Voor Jean-Pierre allemaal mooie herinneringen. “Het was een leuke periode waarnaar ik met veel vreugde terug kan kijken.”

Zes jaar lang was Kaffee oo Deusjevoo de uitvalsbasis voor jonge twintigers. Maar in 2000 besloten Christian en Jean-Pierre de deuren van hun geliefde stekje te sluiten. “De allesomvattende term hiervoor is ‘belastingtechnische redenen’”, legt Jean-Pierre uit. “We hadden wat fouten gemaakt, kleine vergissingen. Een café uitbaten is ook een aanslag op je sociale leven. Daarom kozen we er samen voor om uit de horeca te stappen.”

“Waarschijnlijk zal ik zelf ook even achter de draaitafel staan” – Jean-Pierre

Met een reünie dertig jaar na de opening van hun café hopen de broers op een avond vol warme herinneringen met stamgasten van weleer en ex-werknemers. “Ook al is het café er niet meer, we vieren nog wel het bestaan ervan. We hebben nog veel foto’s van die tijd die we zullen tentoonstellen in de zaal. De semi-akoestische band DEUSJEVOO zorgt voor de muziek. De groep heeft de naam van ons café overgenomen. Daar ben ik fier op. Wie zeker ook aanwezig zal zijn, is de toenmalige DJ (Steve) die voor dezelfde sfeer zal zorgen als vroeger. Waarschijnlijk zal ik de drang niet kunnen weerstaan om zelf ook een uurtje of twee achter de draaitafel te staan”, sluit Jean-Pierre lachend af.

Wie graag de nostalgie van Kaffee oo Deusjevoo opnieuw wil beleven, is welkom op zaterdag 20 april om 20 uur in Wolffaertshof in Aartselaar, Baron Van Ertbornstraat 7. De toegang is gratis.

Audioreportage: Tiber De Wilde

Advertentie

 

Leave a Reply