Skip to main content

Het nieuwe cultuurseizoen begint op gang te komen en ook jouw lokale cultuurcentrum heeft deze keer weer kosten noch moeite gespaard om je een gevarieerd en propvol programma aan te bieden. We geven ze daarom graag het woord om dit in geuren en kleuren uit de doeken te doen. Deze keer is het de beurt aan Max Temmerman, directeur van Schouwburg De Kern in Wilrijk.

Welke blikvangers zijn er het komende seizoen?

  • Hauschka, Duitse pianist en meervoudig Oscarwinnaar (12/10).
  • Valentina Tóth brengt haar solo Wildbloei maar een paar keer in Vlaanderen, waaronder bij ons (16/11).
  • Het frisse theatergezelschap Werktoneel dat volop aan het boomen is (22/11).

En niet te vergeten ook Jan Decleir, Damiaan De Schrijver, Tom Van Dyck, Janne Desmet, Tutu Puoane, Amelie Albrecht, Spinvis, Roland Van Campenhout, TaxiWars, …

In welke mate heb je zelf kunnen genieten bij het samenstellen van het programma?

In De Kern stimuleren we bezoekers om te durven kiezen voor nieuwe voorstellingen. Onze programmatoren gaan naar heel veel voorstellingen, concerten en films kijken. Ook zij wagen de sprong om producties in te plannen die nog niet gemaakt zijn. Dat maakt het samenstellen van het programma een heerlijke, maar ook spannende tijd.

Welke ‘speciallekes’ staan er op de agenda naast de klassiekere voorstellingen?

Ongetwijfeld onze eigen concepten. Zoals Roasted Jazz waar intieme jazzconcerten gecombineerd worden met koffie en cognac. En tijdens De Leesmeesters #3 komen Robbert Vervloet, Nico Sturm en Pascale Platel voorlezen uit hun lievelingsboek. Zalig om je te verliezen in voorgelezen worden.

Hoe belangrijk is de inzet van vrijwilligers binnen jullie werking?

Zonder onze vrijwilligers staan we niet waar we staan. Zij zorgen ervoor dat de artiesten en crew lekker kunnen eten, dat onze foyer open is, dat onze vele planten water krijgen, …

Advertentie

Leave a Reply