Skip to main content

In en rond Antwerpen is de naam Clement Peerens een legende binnen de muziekwereld. Het typetje van Hovenaar Hugo Matthysen, dat samen met Bart Peeters en Ronny Mosuse de parodiegroep The Clement Peerens Explosition vormde, kende een zeer succesvolle periode. Vorig jaar kwam daar een einde aan, maar de boodschap van de groep leeft verder in de Clement Peerens Tributation. Wij spraken met Jan Coelus uit Aartselaar, die de rol van Clement op zich neemt.

Tekst: Kobe Nuyens – Foto’s en video: Jan Coelus

Een kleine tien jaar terug deed Jan reeds auditie bij de band achter de Clement Peerens Tributation en daar komt nu een mooi vervolg aan. “Drummer Santi De Flo en gitarist Jan Eeckman contacteerden me met de vraag of ik de rol van Clement Peerens wou vertolken”, vertelt Jan. “Als jarenlange fan, ik volg ze vanaf het begin, moest er ik niet lang over nadenken: Natuurlijk wou ik dat!”

Eén grote gimmick

De insteek van The Clement Peerens Explosition was dat de enige echte beschaving die bestaat, de ‘Aantwaarpse’ is. En dat die beschaving moet worden verspreid onder de ‘boerenbevolking’ buiten de stad. Die humoristische, pretentieuze boodschap sloeg aan en nummers zoals ‘Vindegij mijn gat’ en ‘Boecht van dunaldy’ zijn ondertussen echte klassiekers.

“Het voelt als onze plicht om die boodschap te laten voortleven”, geeft Jan aan. “Sinds het wegvallen van The Clement Peerens Explosition wordt er gewoonweg te veel onnozele Vlaamse muziek gemaakt en dat willen we tegengaan. Dat is natuurlijk één grote gimmick en moet met een korreltje zout genomen worden. Maar dat is net het fijne eraan, dat zoiets kan.”

Onlangs speelde de band een eerste try-out in Café Revue in Mortsel (zie beelden hieronder). Met groot succes! Het café zat stampvol en de nummers werden luidkeels meegezongen. “Interesse is er dus zeker en we kijken uit naar meer boekingen en leuke shows!” Twee staan alvast gepland: 3 maart in Het Laatste Avondmaal in Sint-Niklaas en 2 augustus in Djingel Djangel op ’t Eilandje in Antwerpen.

Wie graag eens komt kijken, vindt alle info op de facebookpagina van de groep: Clement Peerens Tributation.

Je kan ze daar ook contacteren voor boekingen, of via jan.coelus@hotmail.com en 0479 97 48 73.

Advertentie

 

Leave a Reply