Skip to main content

Na de mislukte passage van de Spaanse investeringsgroep Rising Phoenix bij voetbalclub Rupel Boom kent de ploeg uit de eerste amateurklasse een nieuwe eigenaar. De joviale, Amerikaanse zakenman Nathan Crockett neemt de voetbalclub over. “Ik voelde de nood om deze club te helpen”, zei Crockett bij zijn aanstelling. Hij betaalde nog voor de officiële aankoop van de club de lonen van alle onbetaalde spelers, zette de schaar in de abonnementsprijzen en plaatste een volledig nieuwe technische staf op zijn plaats. Een portret. 

Rupel Boom zat in zak en as. De investeringsgroep Rising Phoenix gaf en de brui aan, met grote verliezen en onbetaalde spelers en medewerkers tot gevolg. De voetbalclub zocht haastig een overnemer en kwam via ex-makelaar Louis De Vries in contact met de polyvalente Nathan Crockett. 

“Ik was eigenlijk van plan om een Italiaanse tweede- of derdeklasser over te nemen, maar aangezien in Italië maar weinig mensen Engels spreken, verliep de communicatie daar stroef”, vertelt Crockett. “Toen De Vries me vertelde dat in België nagenoeg iedereen Engels sprak en me meer uitleg gaf over de jeugdwerking van Boom, was ik meteen verkocht.” 

Onbetaalde spelers uitbetaald vóór overname 

“Alles is heel snel gegaan. De club zat in geldnood, de spelers waren al drie maanden niet meer betaald en met nog twee speeldagen te gaan was Boom nog niet zeker van het behoud. Ze hebben me toen om een voorschot gevraagd om de spelers al uit te kunnen betalen, nog voordat de verkoop van de club rond was. Zelfs zonder te weten of ik Boom wel zou kopen, wou ik de spelers helpen, want ik heb massaal veel respect dat ze zonder te betalen doorgespeeld hebben.” 

Crockett doctor in de theologie, geeft les in een privéschool en is eigenaar van verschillende bedrijven in meerdere sectoren, gaande van hospitality en retail tot theaterkostuums en zelfs ruimtevaart. Nadat hij aanvankelijk met zijn vrouw een miskraam kreeg, is hij nu toch vader van vijf kinderen. 

Momenteel is hij samen met zijn oudste zoon enkele dagen in België om de verkoop te finaliseren. “Ik ben zeer onder de indruk van België. Iedereen is heel vriendelijk en we voelen ons overal welkom. Het eten hier is om je vingers bij af te lekken.” 

Advertentie

 

Club van het volk 

De ondernemer wil van Boom terug een club van het volk maken. “Achteraf gezien hadden wij vroeger thuis niet heel veel middelen. We kwamen niets te kort, maar gingen ook nooit uiteten en konden nooit naar sportwedstrijden gaan kijken. Zo zijn er in deze regio ook veel gezinnen en ik wil daar iets voor terugdoen.” 

Goedkopere abonnementen 

Daarom sleutelde hij aan de abonnementsprijzen. “Onze goedkoopste abonnementen kosten 49 euro voor een staanplaats en abonnementen voor een zitplaats gaan voor 79 euro over de toonbank. Ook belangrijk: iedereen onder de 16 jaar mag altijd gratis komen kijken.” 

Nathan Gerrit Crockett, zoals hij voluit heet, woont in de Amerikaanse staat South Carolina en beseft dat hij niet altijd hier kan zijn. “Ik zal niet de persoon zijn die hier komt micromanagen. Het lokale management van deze club is heel belangrijk. We hebben een geweldige ploeg en een uitstekende technische staf. Toen ik hen ontmoette, kreeg ik meteen veel energie om erin te vliegen. Ik ga proberen om alle wedstrijden vanop afstand te bekijken en af en toe een wedstrijd bij te wonen.” 

Financiële hulp 

“Ik zal de nummer 1 fan zijn van Boom en ik denk dat ik vooral financieel zal kunnen helpen. We hebben hier goede mensen werken en ik wil hen zo veel mogelijk vrijheid geven. Het budget waar de club mee kan werken wordt aanzienlijk verhoogd en we willen dat de fans de spelers appreciëren en andersom.” 

“We willen dat de gemeenschap, de club en de jeugdwerking slagen. Ik wil geen fans die ploeg uitjouwen, maar dat ze van de spelers houden. Ik wil mijn spelers en mijn werknemers beschermen. Daarom zullen de abonnementskosten verlaagd worden en dat zal zowel de spelers als de sponsors ten goede komen. Dit wordt een club van de gemeenschap, niet van mij.” 

Naast Crockett werden ook de nieuwe hoofdtrainer Stéphane Demets en de nieuwe CEO Geert Van den Wijngaert voorgesteld. Op zaterdag 21 mei kunnen supporters en sympathisanten persoonlijk kennismaken met Crockett op jeugdcomplex De Schomme tussen 14 uur en 15:30 uur. 

Advertentie

Leave a Reply