Skip to main content

De Provincie Antwerpen kondigt met enthousiasme de derde editie van de Maand van de Markt aan, gepland voor april dit jaar. Dit initiatief, dat de veelzijdigheid en het belang van lokale markten benadrukt, wordt geleid door Nathalie De Bock, projectmanager bij Provincie Antwerpen.

Nathalie De Bock de kar voor het initiatief. Samen met haar team zorgt ze ervoor dat de deelnemende gemeentes affiches, kraskaarten en ander promomateriaal aangeleverd krijgen. De mediacampagnes leidt ze ook mee in goede banen. “Hiermee ontzorgen we de lokale besturen. Zij kunnen zo al het campagnemateriaal doorgeven aan enerzijds de inwoners en anderzijds de marktkramers. Mede door de steun van VLAIO tillen we de campagne elk jaar naar een hoger niveau”, zegt Nathalie

Bewustwording creëren

Provincie Antwerpen wil met het initiatief vooral bewustwording creëren. Volgens Nathalie heeft de markt veel potentieel, ongeacht leeftijd: “Voor jongeren kan de markt ook interessant zijn. Het is duurzaam, goed voor het milieu en vele producten zijn biologisch.”

Daarnaast wil men ook het lokale aspect in de kijker zetten. “Mensen gaan graag naar markten tijdens vakanties, maar we willen benadrukken dat deze ervaring ook lokaal beschikbaar is, vlak om de hoek,” zegt de projectmanager.

Sociale beleving

Over hoe het met de markt gesteld is qua bezoekersaantallen, zijn niet veel cijfers bekend. Ook daar probeert men via het initiatief iets aan te doen. “Naast de markt in het zonnetje te zetten, doen we in deze maand ook veel aan dataverzameling. Zo sturen we bijvoorbeeld promoteams naar markten die enquêtes afnemen met bezoekers.”

Een opvallende vaststelling uit de enquêtes van de editie van vorig jaar: maar liefst 73 procent van de bezoekers komt naar de markt voor de sfeer,gezelligheid en sociale beleving

Het startschot van Maand van de Markt wordt op 30 maart gegeven in Lier. “Vanaf dan trekken onze promoteams naar verschillende gemeentes in de provincie, waarbij leuke goodies te winnen zijn. De hoofdprijs is een e-bike, die verloot zal worden”, aldus De Bock.

Advertentie

 

Leave a Reply