Skip to main content

Ruim 40 vrijwilligers staan elke dag paraat voor BBQ, vuurkorven tot hottubs 

Peter Verlinden en zijn team van vrijwilligers is op Dreamville verantwoordelijk voor tien barbecuezones, drie vuurkorven en twee hottubs. Hun taak: zorgen dat alles lekker warm gestookt blijft. Wat begon met één barbecue door dochter Demi, is inmiddels uitgegroeid tot ruim 40 medewerkers die het elke dag aangenaam maken voor duizenden festivalgangers.

Tomorrowland is meer dan alleen het dansfestival in De Schorre. Op een boogscheut er vandaan strijken elke donderdag voor het festivalweekend, zo’n 40.000 Dreamville-bezoekers neer, die afhankelijk van hun beurs van (weg)werptent tot luxueuze verblijven boeken voor vier nachten.

Barbecue

Naast de vele eetstanden is er ook de mogelijkheid om te barbecueën. “Ons team zorgt ervoor dat de barbecuestellen steeds op de juiste temperatuur staan. De festivalgangers brengen zelf hun vlees naar zo’n barbecue-zone en zijn zelf verantwoordelijk voor het bakken er van. Dat doen we bij de instroom op donderdag van 12u tot 22u en op de festivaldagen kunnen ze, in een van de tien barbecuezones, met telkens twee barbecues, terecht tussen 9u en 16u”, legt Peter uit, die zelf houdt van barbecueën. Inmiddels stuurt hij al ruim 10 jaar zijn team aan. “Neen, ze zijn zeker niet alleen van Boom en Rumst. Dat is gegroeid. Er zijn ook Waalse mensen bij die via mijn werk hun interesse betoonden en al vele jaren meedraaien, tot zelfs een brandweerman uit Kalmthout.

Ook bij de opbouw is Peter en zijn team actief om al deze barbecuehoekjes klaar te maken. “Bakken doen we dus echt niet zelf, noch iemand van de vrijwilligers. Wij zorgen ervoor dat de vuren steeds op temperatuur zijn en dus klaar voor gebruik”.

Advertentie

Hottubs en vuurkorven

Naast de barbecues is het team ook verantwoordelijk voor de twee hottubs aan de luxueuzere verblijfarea ‘Montagoe’ en de drie vuurkorven in de vorm van een wereldbol op de plek waar de Easy Tents staan. “Jaren geleden was er een eerste vuurkorf van Tomorrowland, maar die bleek niet echt veilig genoeg. Ik zocht en vond op het internet betere modellen, in de vorm van een wereldbol, die we sindsdien gebruiken”, zegt hij. Ook hier is het letterlijk op een veilige manier stoken. De hottubs worden elke dag geledigd, ontsmet, terug gevuld en terug opgewarmd tot aangename temperaturen voor de tot zes gebruikers per hottub”, zegt hij. Bij het aansteken liep het voor enkele jaren even mis. “Het aanmaakhout wilde geen vuur vatten en nadat we zowat alle hulpmiddelen hadden gebruikt stookte het vuur te hevig op. Het water bereikte een temperatuur van 80°C. Uiteraard hebben we dat met extra koud water terug op peil gekregen”, vertelt hij al lachend.

Familieplezier

Peter en zijn gezin woont midden het feestgedruis en haast letterlijk tussen de accommodaties van de camping. “De dochter zocht destijds een vakantiejob. Ze startte in het Buurthuis en kreeg even later ook de vraag om een barbecue te stoken. Toen was de camping nog een kleinschalig gebeuren. Toen dat verder groeide, heb ik het in samenspraak met haar overgenomen. Ook mijn vrouw Jessy en andere dochter Dimas, zijn net als Demi inmiddels al vele jaren aan de slag als vrijwilligers in het Buurthuis. We kozen er voor om mee te stappen in dit mooie verhaal, dan aan de kant toe te kijken. Voor ons gezin is het dan ook al jaren een vast ritueel in juli geworden en is het telkens een delen van vele, vooral leuke ervaringen”, besluit hij.

Advertentie

Leave a Reply