Skip to main content

Tijdens de braderie in september heeft het lokaal bestuur van Boom het nieuwe citymarketingplan voorgesteld: dat draait rond #BeleefBoom en lekker genieten. Naast de bestaande gemeentelijke website is er meteen ook een beleefboom.be-site voorgesteld als soort vrijetijdswebsite.

De campagne, die besteld werd bij het Boomse citymarketingbureau Supermoon, zal een tweetal jaar lopen en werd afgetrapt met onder andere opvallende items in het straatbeeld zoals een totempaal, strandstoel XXL, een enorme shopping bag, vloerstickers en dergelijke meer.

Belangrijk gegeven in de hele campagne wordt de nieuwe website www.beleefboom.be: daar komen tal van verhalen uit Boom, laten ze verschillende ambassadeurs aan het woord en geven ze tips en tricks rond de activiteiten en evenementen in onze gemeente.

Dat wordt dus met andere woorden de ‘vrijetijdswebsite’ naast de administratieve, zakelijke gemeentelijke website.

Waarom #BeleefBoom?

“Het bureau koos voor deze #BeleefBoom campagne omdat er in Boom wel degelijk veel te beleven valt en dat brengt mensen inderdaad samen”, zegt burgemeester Jeroen Baert. ‘Van hier, van ver, van overal. Onze gemeente is een plek waar je lekker kan eten, drinken, winkelen, ontspannen en genieten van cultuur, muziek en festivals groot en klein. De Bomenaar is van nature ook sociaal, dus genieten doen we het liefst in goed gezelschap. Dat is wat ons verbindt.’

Boom heeft nu al vele troeven om uit te spelen en er staan nog veel meer ontwikkelingen in de steigers. Het wordt dus tijd dat we dat opnieuw zelf meer en meer gaan vertellen. Dat alles willen we graag extra in de verf zetten door alles wat Boom te bieden heeft nog meer zichtbaar te maken met die grote campagne die best een serieuze investering vergt.

De campagne is trouwens ook bedoeld voor de vele nieuwkomers die dankzij de woonprojecten Boom (her)ontdekken en zo een overzicht krijgen van het beste wat Boom te bieden heeft.

Om het belevingsaspect extra te benadrukken werd met de campagne #beleefboom en ‘Boom brengt mensen samen’ alvast gekozen voor een kleurrijke stijl met een iconografische weergave van Boomse troeven.

De komende twee jaar wordt hierop verder gewerkt.

Ook het actieplan lokale economie, dat Boom net voor de zomer lanceerde, past in dit hele verhaal. Het lokaal bestuur wil immers blijvende inspanningen doen om de bestaande handelaars alle succes te laten kennen en om nieuwe ondernemers aan te trekken.

Daarom komt er later nog een aangepaste startersgids, een nieuw netwerkmoment en een meeting met alle handelaars rond de invulling van de evenementenkalender.

www.beleefboom.be

Leave a Reply