Skip to main content

De Boomse Natascha Van Es, winnaar van Belgium’s got Talent in 2018, brengt niet alleen een act op het theaterfestival Theater aan Twater, ze doet ook de regie van wat een spetterende zaterdagavond moet worden onder de noemer Soirée Cirque. Het gaat om een partyconcept tot 2 uur ’s nachts met vele acts, live gebracht op de tonen van de DJ-muziek, en dit door de beste circusartiesten van het land.

Natascha Van Es (24) heeft er al een pittige loopbaan in de turn, acro- en circuswereld opzitten. Ze was een laatbloeier, want ze zette pas op haar 11de haar eerste pasjes bij de lokale turnvereniging. Al snel smaakte het naar meer en werd ze toegelaten op de topsportschool. Drie jaar lang gaf ze daar bijna dagelijks het beste van zichzelf en sportte er samen met onder meer Bomenaar Bram Röttger, die goud op de wereldspelen en wereldkampioenschappen acrogym behaalde.

Na het behalen van de eerste plaats in Belgium’s Got Talent stond ze in 2018 in de programmatie van Theater aan Twater. “Ik leerde er fijne mensen kennen en het smaakte naar meer. Spijtig genoeg stak corona er een stokje voor en vorig jaar had ik al elders een boeking zodat ik pas dit jaar terug te zien ben op Theater aan Twater met ‘Lollipop’, een aangepaste show”, legt ze uit.

Van Kaai naar De Schorre

Ze is ook opgetogen over de verhuis van Theater aan Twater van de Kaai in Boom naar De Schorre. “Er was te veel volk op een te kleine plaats. Het was door die drukte soms moeilijk om op tijd aan andere acts te geraken die je wilde zien. Ik vind het persoonlijk een hele stap voorwaarts van deze organisatie om het festival verder te laten groeien, en dan heb je nu eenmaal meer ruimte nodig”, zegt ze.

Ondertussen behaalde ze onder meer haar master filmstudies en visuele cultuur aan de Universiteit Antwerpen, wat haar zeer recent niet alleen een job bij het VRT-nieuws als regieassistente opleverde, maar ze ook gevraagd werd om de regie te doen op Theater aan Twater. Meer bepaald voor de nieuwe show, zeg maar een totaalspektakel partyconcept, waar de beats en vele circusoptredens onder de noemer Soirée Cirque plaatsvinden.

Het feestje vindt in De Schorre plaats op zaterdagavond vanaf 21 uur in Le Chapiteau, een gesloten circustent van liefst 1.000 m² groot. Achter de draaitafel nemen onder meer plaats; Alain Faber, ex-Zillion en Cherry moon, DJ F.R.A.N.K., gewezen resident Carré, rijzende ster Meaghan (Tomorrowland) en Nikos D van de Versuz.

Advertentie

 

Leave a Reply