Skip to main content

Tijdens een rondgang doorheen het centrum heeft het lokaal bestuur van Boom vier grote werven getoond, die meteen een blik op de toekomst zijn. Tegen eind 2025 betekenen deze vier werven dat Boom centrum er compleet anders zal uitzien. Deze bieden ook heel wat kansen voor ondernemers.

Het lokaal bestuur van Boom en haar Autonoom Gemeentebedrijf Boom Plus is al enkele jaren bezig met de uitvoering van een Masterplan voor het centrum. Dat is gegroeid vanuit het besef dat we als bestuur zelf in een aantal dossiers de leegstand moeten aanpakken en via zogeheten ontpittings- of inbreidingsprojecten de kurk uit de fles moeten halen.

Het gaat om Blauwstraat 50-62, Blauwstraat 9-17, Hoogstraat 7 en Parkview, in de oksel van de Blauwstraat-Kapelstraat-Pachterslei.

De vier werven en de nieuwe panden hebben allemaal een gemengde functie, waar ondernemen vaak gepaard gaat met wonen omdat twee van de vier projecten in samenwerking met de woonmaatschappij Woonkade worden gerealiseerd.

De nieuwe handelspanden, die allemaal in 2024 of 2025 klaar zijn, zijn samen goed voor meer dan 1.000 m2 nieuwe handelsruimte:

  • Hoogstraat 7: gelijkvloers 65 m2, eerste verdieping 127 m2
  • Blauwstraat 9-17: gelijkvloers 252 m2
  • Blauwstraat 50-62: gelijkvloers 380 m2, verdieping -1 met zicht op park Pachtersl 257 m2.

Creatieve ondernemers gezocht

Het is een bewuste keuze geweest om de panden dusdanig te ontwerpen dat ze eerder geschikt zijn voor creatieve ondernemers en zelfstandigen in plaats van grote franchises of retailers, zeg maar de baanwinkels of de ketens.

We richten ons op beleving en uitzonderlijke producten of diensten die je niet overal kan vinden.

Zo zijn er mogelijkheden voor een shop in shop, zoals bijvoorbeeld de bekende Jacobs Conceptstores met 22 vestigingen waar in elke winkel zo’n 25 creatieve ondernemers ook alle producten van hun collega’s mee kunnen verkopen. Dit shopdelen heeft tal van voordelen:

  • kostenbesparend (gedeelde huur en zelfs winkelpersoneel enz.)
  • flexibiliteit
  • verhoogde blootstelling: deelnemers profiteren van elkaars klanten
  • synergieën: samenwerkingen tussen handelaars.

We kijken daarnaast ook naar co-workspaces zoals in de Blauwstraat 50-62 en Hoogstraat 7 waar ook vier volledig uitgeruste vergaderzalen en twee spreekruimtes worden aangeboden en shared services zoals poets, print-copyservice, koffie en drank, gemeenschappelijke keuken en sanitair.

Specifiek voor Hoogstraat 7 zoeken we ook een barista vermits er op het gelijkvloers plaats is voor een 30-tal bezoekers en op de eerste verdieping nog eens 60.

Geïnteresseerden in een van deze panden of het totaalconcept kunnen contact opnemen met Geert Schoofs, projectcoördinator AGB Boom via …

Leave a Reply