Skip to main content

Het lokaal bestuur van Boom heeft grootse plannen: op 2 juli 2022 zet het enkele grote namen op het podium van de eerste editie van het gratis festival Rupelrock. Jebroer, Mama’s Jasje en de ABBA-covergroep Abborn zorgen voor een feestelijke start van de zomer. 

Onder de noemer #beleefboom werkt de gemeente aan meer beleving in het handelscentrum. De afgelopen maanden werden er al enkele kleine en grotere projecten uitgewerkt. Naast de heruitgevonden Noeveren Brandt!, de nieuwe City Run, de jaarlijkse dernykoers en de Bier- en Kaaifeesten past Rupelrock perfect in de #BeleefBoom-maand.

Advertentie

 

Rupelrock start om 13.30u met een lokale touch: Loes van den Heuvel, die vorig jaar nog vereeuwigd werd in een enorme muurschildering, zal het festival aftrappen. Daarna zullen de Rupelsoldaten het beste van zichzelf geven met hun reggae en dancehall met Vlaams-Rupelse lyrics.

Van lokaal naar internationaal want om 16.45u is het de beurt aan Jebroer. Hij stond eerder nog op Tomorrowland, maar dit jaar komt hij gewoon naar de Grote Markt van Boom! The Juliets zorgen er daarna voor dat het feest blijft duren en om 20u kan je gaan genieten van de hits van Mama’s Jasje.

De meezingsfeer blijft nog een tijdje hangen, want om 22u brengt de Engelse ABBA-covergroep Abborn iedereen terug naar de sfeer van weleer. Als afsluiter is er Radio Botanique.

Programmatie Rupel Rock

Grote Markt

13.30u – 14.30u: Loes van den Heuvel

15.15u – 16.15u: Rupelsoldaten

16.45u – 17.15u: Jebroer

18u – 19.15u: The Juliets

20u – 21.15u: Mama’s Jasje

22u – 23.15u: Abborn

23.30u – 1u: Radio Botanique

Heldenplaats

Tussen 14u en 18u: Koninklijke Harmonie De Rupelzonen, Koninklijke Harmonie Sforzando, Sint-Jansvrinde, Mercator Brass Band.

Mu-ZAK

Kleine podia, tussen 14u en 18u in de winkelstraten van het centrum.

Advertentie

Leave a Reply