Skip to main content

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets. Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Want vanaf oktober 2022  kan je in Boom een van hun kenmerkende oranje elektrische fietsen huren. Voor een paar euro’s geniet jij meteen van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt.

Vanaf augustus zullen  er in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic geplaatst worden  in de regio Antwerpen en in het Waasland. Op die manier wil de vervoerregio zoveel mogelijk mensen motiveren om de fiets te nemen voor, tijdens en na de Oosterweelwerken.

Slim onderweg

Elektrisch fietsen is uiteraard een slimme zet. Het gaat vlot vooruit, parkeren is geen probleem en je geniet van extra beweging. De komst van het elektrisch deelfietsnetwerk van Donkey Republic is dus goed nieuws voor wie vaker de fiets wil nemen. Een elektrische fiets is dus geen overbodige luxe voor wie elke dag van en naar het werk pendelt. Maar ook na de uren zijn de Donkey-fietsen ideaal voor een ontspannende fietstocht in de streek.

Een e-bike is bovendien stukken milieuvriendelijker dan de auto. Én voordeliger, want minder autorijden betekent ook minder tanken.

Vlotte verplaatsingen, van Beveren tot Wuustwezel

Tussen Beveren en Wuustwezel worden 1.650 fietsen geplaatst verspreid over de 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio. In Boom verschijnen er 16 e-bikes aan het station. Boom werkt immers al langer aan betaalbare basismobiliteit in de gemeente en was een zestal jaar geleden een van de voorlopers. Voordeel van het nieuwe systeem is dat je deze fietsen ook buiten de gemeente kan achterlaten. Je kan er dus perfect mee naar een andere gemeente of zelfs Antwerpen rijden.

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de andere drop-offlocaties.

Dat deelfietsen werken, bewijzen de succesvolle Velo-stadsfietsen in Stad Antwerpen.

Donkey Republic is met dit netwerk trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Het Deense bedrijf is wereldwijd actief in 71 steden. In België circuleren er al zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk.

Wat kost een rit met een elektrische Donkey Republic?

  • Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro.
  • Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit).
  • Een jaarabonnement (max. 400 ritten) kost 600 euro (1,50 euro per rit).

Meer info

www.boom.be

Leave a Reply