Skip to main content

In Boom staat café Noeveren gekend als een echt volkscafé. Sinds 2016 is het ook de plek van waaruit Guy Apers als voorzitter het reilen en zeilen van Dolfijntje For Life verzorgt. Dit team van vrijwilligers probeert jaarlijks zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen ten voordele van therapeutisch zwembad Dolfijntje in Willebroek. Dat doen ze aan de hand van de verkoop van onder andere snoepzakken en met het organiseren van enkele jaarlijkse activiteiten.

Samen met ondervoorzitters Johan Van de Velde en eigenaar van café Noeveren Siggy De Groot leidt Guy de organisatie van Dolfijntje For Life in goeie banen. “Ik beslis nooit iets op mijn eentje, dat is altijd in overleg”, verduidelijkt Guy. “Voor alles wat we doen, hebben we natuurlijk ook meer dan drie mensen nodig. Momenteel hebben we al een groep van ongeveer twintig vrijwilligers die een handje toesteken wanneer het kan.”

Verwarmd therapeutisch zwembad

Via zijn vroegere functie als materiaalmeester van voetbalclub Rupel Boom kwam Guy in contact met toenmalig trainer Urbain Spaenhoven, wiens zoon gehandicapt is en het zwembad geregeld bezocht. “Ik wou heel graag iets doen voor die jongen”, vertelt Guy. “Op korte tijd geraakten we ook bevriend met de uitbater van Dolfijntje, Ludo Deferme, en zijn we het eens gaan bezoeken. Onze ogen zijn toen echt opengegaan en toen hebben we de klik gemaakt om het zwembad te steunen.”

Het water is er 34 graden en in combinatie met de zachte achtergrondmuziek kan je er volledig ontspannen. Dat heb ik zelf ook al ondervonden.

Guy Apers
Advertentie

Het geld dat Guy en zijn kompanen dankzij hun acties verzamelen gaat dus rechtstreeks naar zwembad Dolfijntje in Willebroek. “Dat is een therapeutisch zwembad waar kinderen en volwassenen met een hersenletsel, handicap of spierpijnen tot rust kunnen komen in zeer verwarmd water van 34 graden. In combinatie met de zachte achtergrondmuziek kunnen zij daar even volledig ontspannen. Dat heb ik zelf ook al ondervonden.”

Bal gaat aan het rollen

“Aan Siggy stelde ik dus voor om in het café snoepzakken te verkopen”, vervolgt Guy. “Hij was direct akkoord en begon zelfs over het plannen van een wafelenbak en tombola. Ik dacht echt ‘zwanst niet’, maar het lukte ons toch. Dat eerste jaar haalden we meteen 5.000 euro binnen, een bedrag waar we ook nooit meer onder zijn gegaan in de jaren erna. We zijn die eerste cheque toen zelfs gaan voorstellen op Music For Life hier in De Schorre.”

Dat eerste jaar met meteen 5.000 euro om te schenken, zijn Siggy en ik in elkaars armen beginnen te huilen.

Guy Apers

Het eerste jaar zou Guy genoegen genomen hebben met de verkoop van 200 tot 300 snoepzakken en een paar honderd euro winst, maar dat is in positieve zin uitgelopen. “Dat is dankzij onze inspanningen, maar ook dankzij de steun van vele gulle sponsors. Die zijn we uiteraard ontzettend dankbaar! Want met onze verkoop alleen halen we zo’n mooi bedrag niet.”

Het succes van Dolfijntje For Life creëerde ook een band tussen de leden. “Dat eerste jaar met meteen 5.000 euro om te schenken, zijn Siggy en ik in elkaars armen beginnen te huilen. Dat was heel hard binnengekomen.”

Omdat er onlangs enkele vragen de kop opstaken over waarom Dolfijntje For Life telkens op dezelfde manieren, hetzelfde goede doel steunt, is er sinds kort beslist om de opbrengst van de acties te verdelen. “Twee derde van het bedrag is sowieso voor Dolfijntje, de rest schenken we elk jaar aan een ander goed doel. Vorig jaar was dat voor Hachiko en dit jaar zal het geld naar het Berrefonds gaan.”

Verkoop en vaste evenementen

Voor het achtste jaar op rij verkoopt Dolfijntje For Life het hele jaar door niet alleen snoepzakken, maar ook pralines, wijn en wenskaarten. “Daarvoor zijn we nog op zoek naar mensen die hier een handje bij willen helpen”, geeft Guy aan. “En iedereen die meehelpt, maakt op het einde van het jaar kans om een etentje voor twee personen te winnen.”

Verder organiseert Dolfijntje For Life jaarlijks een bingo, frituuravond en pannenkoekennamiddag met tombola. “Op 25 augustus kan iedereen die zich inschrijft gezellig komen genieten van lekkere frietjes. Volwassenen betalen €14, kinderen van zes jaar tot twaalf jaar €11 en kinderen onder zes jaar kunnen voor €6 al komen smullen. Een maandje vroeger, op 25 juni, is iedereen ook van harte welkom op de pannenkoekennamiddag.” De data voor andere evenementen wordt later bekend gemaakt.

Voor alle info over het helpen bij de verkoop, de evenementen, hoe en waar je een snoepzak, fles wijn, pralines of wenskaart kan kopen en hoe je als bedrijf Dolfijntje For Life kan sponsoren, kan je terecht op de website www.dolfijntjeforlife.be (OPGELET: binnenkort wordt dat www.dolfijntje-forlife.be). Al je vragen kan je ook doorsturen naar info@dolfijntjeforlife.be, via 0472 40 76 90 of door binnen te springen in café Noeveren, Nielsestraat 141, 2850 Boom.

Advertentie

Leave a Reply