Skip to main content

Antwerpse studenten leiden mee de hele organisatie

Nancy Aegden die met een heel team het Buurtfeest organiseert, krijgt dit jaar de hulp van drie tweede jaar studenten Event & Project Management en een afgestudeerde in die richting, die als vrijwilligers aan de slag gaan. Op woensdag 26 juli ontvangen ze 12.500 buren, voornamelijk uit Boom en Rumst. De studenten loven de samenwerking en de Tomorrowlandspirit die het allemaal extra leuk maakt.

Door de jaren heen is het Buurtfeest uitgegroeid tot een van de hotspots van Tomorrowland, naast de twee weekends waarop dagelijks meer dan 70.000 feestvierders aanwezig zijn. Dit jaar krijgen extra 2.500 buren de kans om het Buurtfeest bij te wonen.

Studenten KDG

“We kregen dit jaar een gastcollege van Nancy Aegden die jaarlijks het buurtfeest organiseert. Wat later volgde een oproep aan alle studenten om mee te werken aan de organisatie van het Buurtfeest 2023. Wij drieën hebben er niet lang moeten over nadenken”, luidt het bij de tweedejaarsstudenten Stien Vermeiren (21), Liya Tshimanga (19) en Mariana Santos (21). Jarne Van De Mierop is voor enkele jaren in de richting Event & Project Mangement aan de KDG afgestudeerd en stapte eveneens in het verhaal.

Geen afstudeerproject

“Neen, het is geen afstudeerproject”, zeggen de meiden. Nadat ze hun interesse betoonden, zijn de eerste vergaderingen al begin mei door gegaan. “Er was een kleine rustpauze in juni, zodat we onze examens konden afleggen”, zegt Stien.

In koor bevestigen ze alle vier dat er steeds een heel duidelijke communicatie is geweest, ‘to the point’ en met heel veel praktische hulp wat e-mails, contacten, enz. betreft.

Advertentie

 

Elk heeft zo zijn eigen taken gekregen. Zo heeft Liya zich ontfermd over de bewoners van de verschillende woonzorgcentra, uit Boom en Rumst, en de speciale groepen, oa. de G-sporters uit Boom en Rumst die hun bezoek op het Buurtfeest aan Tomorrowland al begint rond 11u.

Stien heeft de verantwoordelijkheid over het programma, de bandjes, de eet- en drinkbonnen voor de bezoekende buren, de jonge DJ’s op de juiste plaats op het juiste uur aan het werk zetten, enz. “Het gaat om de DJ’s die meedoen aan het bootcamp dat Tomorrowland organiseert, maar ook de zeer jonge DJ’s die de DJ-opleiding in de Bornemse muziekacademie volgen tot de DJ’s uit de regio die al hun draaisporen verdienden en die dag eens op een groter podium kunnen staan”, zegt ze.

Mariana neemt dan weer de crew, inclusief de security, die dag onder haar vleugels. “Alles goed opvolgen, hen ook van drank en eten voorzien is mijn taak”, zegt ze. Voor Jarne gaat het om het hele plaatje goed in het oog te houden. “Ik neem een beetje de supervisie over alles voor mijn rekening. Bedoeling is dat ik volgend jaar de fakkel van Nancy in dit verband overneem”, zegt hij. De drie meiden zijn er als de kippen bij om te zeggen dat ze nu al beslist hebben om ook volgend jaar een helpende hand te zijn.

Doen!

“Alles valt veel beter mee dan we gehoopt hadden. We staan niet aan de kant mee te kijken maar hebben letterlijk de mouwen opgestroopt en heel veel kunnen en mogen leren”, zeggen ze.

En de vrijwilligers studenten hebben alvast nog één gezamenlijke boodschap aan het hele studentenwereldje. “Als je de kans krijgt om aan dergelijke evenementen mee te werken…Doen! De ervaring die je opdoet is onbetaalbaar en een win-win voor iedereen”.

Advertentie

Leave a Reply