Skip to main content

Vorig jaar trokken tijdens Tomorrowland zo’n 600.000 bezoekers richting De Schorre in Boom, verspreid over drie weekends. Telkens verbleven er 38.000 van die festivalgangers op de DreamVille camping van 78 hectare groot. Zo’n terrein na afloop weer proper krijgen, is niet vanzelfsprekend. Gelukkig kunnen ze bij Tomorrowland rekenen op de vrijwilligers van Camp2Camp.

Camp2Camp staat voor duurzaam festival- en belevingskamperen. Ze verzamelen de achtergelaten kampeerpullen van festivalbezoekers om te verwerken voor hergebruik of te schenken aan daklozen- en vluchtelingenorganisaties. Tegelijkertijd zijn ze een leerwerkplek voor mensen die moeite hebben op de arbeidsmarkt. Zo leren zij nieuwe talenten ontdekken om aan de slag gaan in, eventueel, de eventsector.

Vrijwilligers gezocht

Ook dit jaar staat Camp2Camp in voor het reanimeren van achtergelaten kampeerspullen. En daarvoor zijn ze nog op zoek naar helpende handen! In totaal zijn er twee ploegen van 200 vrijwilligers nodig om telkens op de maandag na het festivalweekend de kampeerterreinen op te ruimen.

Zowel maandag 24 als maandag 31 juli verzamelen alle vrijwilligers om 8u45 aan de crewcamping, waar ze een laatste uitleg krijgen alsook een plannetje van het terrein en een fluohesje voor de herkenbaarheid. Van 10 uur tot 18 uur druisen ze vervolgens de terreinen af op zoek naar allerlei spullen. Lunch en drank wordt voorzien, alsook de garantie dat het plezante dag wordt die je met een voldaan gevoel zal afsluiten!

Niet voor niets

Indien je aansluit voor een specifieke daklozen- of vluchtelingenorganisatie, zorg je ervoor dat zij proper gewassen slaapzakken en matjes ontvangen om te verdelen onder hun doelpubliek. Sluit je aan om de werking van Camp2Camp te ondersteunen? Dan ontvang je een waardebon van 25 euro om te spenderen in de pop-up store of tijdens de magazijnverkoop in het najaar.

Een fijne verrassing dit jaar is dat alle vrijwilligers die helpen bij het inzamelen, gratis en voor niks naar het inspirerende Love Tomorrow Conference mogen! Dit unieke event gaat door op donderdag 27 juli op het festivalterrein van Tomorrowland, tussen de twee feestweekends in dus. Je kan je er laten inspireren en onderdompelen in de wereld van duurzaamheid met allerlei lezingen, workshops, muziek, mode en kunst!

 

Interesse om deel uit te maken van het geweldige Camp2Camp-team? Schrijf een mailtje naar info@camp2camp.be voor meer info en de inschrijvingslink!

Advertentie

Leave a Reply