Skip to main content

De naam Betonfabriek Frans Coeck nv verdween in april. Vanaf nu draagt de firma de naam Coeck nv. Het veranderen van de bedrijfsnaam is onderdeel van de evolutie van het bedrijf.

“De constante investeringen, vernieuwing en uitbreiding – in logistiek, infrastructuur, bestaande productieafdelingen en nieuwe activiteiten – zorgden ervoor dat het woord ‘Betonfabriek’ in onze bedrijfsnaam niet langer de ruime activiteiten van het bedrijf weerspiegelt.” zegt afgevaardigd bestuurder Thomas Coeck.

Coeck is een productie- en distributiebedrijf uit Niel, ontstaan in 1929 als fabrikant van betonproducten. Op haast 100 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de Belgische bouwwereld, en dat reflecteert zich in het omvangrijke assortiment bouwproducten dat we anno 2023 aanbieden.

De firma verwerkt iedere dag 6000 ton grondstoffen tot verschillende ruwbouw- en afwerkingsproducten. Van in huis geproduceerde betonproducten zoals klinkers en tegels, tot betonblokken, verpakte sier[1]grinden, natuurlijke grondstoffen en voorgemengde mortels. Daarnaast verdelen en verwerken we een groot aantal producten, zoals natuursteen en keramische tegels, die we sourcen over de hele wereld. “Zo stellen we ontwerpers, aannemers en architecten in staat om ieder oppervlak van een handtekening te voorzien.” voegt Catherine Coeck toe.

Een familiezaak

Al vier generaties is de familienaam Coeck verbonden aan de firma. De geschiedenis begint bij overgrootvader Frans. Hij startte zijn carrière als aannemer. Bij slecht weer kon er niet gemetst worden dus maakte hij, in een kleine hangar aan de privéwoning, betonstukken die collega aannemers op werven konden gebruiken. Al snel bleek dat er veel vraag was naar dit soort materiaal. En zo geschiedde, in 1929 ontstond Coeck als producent van bouwmaterialen. In 2022 gaf Ludo Coeck officieel de fakkel door aan Thomas en Catherine om de firma te leiden. Daarmee staat de 4de generatie aan het hoofd van het bedrijf. “Net zoals onze vader, zijn we gedreven door innovatie, auto[1]matisatie en het snel opmerken van nieuwe kansen. Samen met een 250- tal medewerkers bouwen we verder aan het succesverhaal van Coeck.” besluit Thomas.

We verdelen onze producten via een uitgebreid dealernetwerk bouwhandelaars, doe-het-zelf bouwmarkten en professionele afnemers. Vind een verdeler in jouw buurt of ontdek alle activiteiten en producten van Coeck op www.coeck.be.

Op zoek naar een job in jouw regio? Neem zeker eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Leave a Reply