Skip to main content

Afgelopen zondag 28 mei vond in Gent het BK moderne dans plaats. Het vrouwenteam van de Wilrijkse dansschool veroverde daar een mooie tweede plaats in de categorie ‘adults’. Huys Arts, een toegankelijke compagnie waar iedereen welkom is, is terecht heel trots op hun verwezenlijking.

Huys Arts werd tijdens de coronacrisis opgericht door Katrien Van Ransbeeck. Toen werden de lessen dus nog buiten gegeven. Inmiddels is er binnen in de loodsen hard gewerkt om mooie faciliteiten aan te bieden en kunnen dansers zich er helemaal uitleven.

Elysium

Het team dat vice-Belgisch kampioen werd, staat onder leiding van Sandrine Wouters, docente bij Huys Arts. De inspiratie voor haar choreografieën vindt Sandrine op heel uiteenlopende plekken en manieren. “Als ik bijvoorbeeld tv kijk en een passende achtergrondmuziek hoor, ga ik op mijn gsm naar de app Shazam om de titel van het nummer te verkrijgen. Dat deed ik zo bij muziek van een kattenreclame, wat uiteindelijk het nummer werd van de dans voor het BK”, lacht Sandrine.

Het stuk dat het team op het BK uitvoerde, heet Elysium. De dans duurt ongeveer twee minuten, maar is heel intensief. “Na afloop hangt bij de meesten hun tong tot op hun tenen omdat het tempo blijft aanhouden. De dans gaat zo ideaal samen met het verhaal, dat wil aantonen hoe je gedreven en met passie moet blijven verdergaan in het leven.”

Een grote familie

De boog staat echter niet altijd gespannen en de dans is niet altijd zo intensief als die van op het BK. Huys Arts is in de eerste plaats een warme plek waar elke danser met plezier naartoe gaat. “Het is hier altijd thuiskomen! De dansschool is heel belangrijk voor mij en biedt me ook genoeg uitdagingen als danseres”, zegt Liesbeth, ook danseres en docent, dankbaar.

Door: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply