Skip to main content

Sinds eind augustus is Kris Van Ingelgem uit Hemiksem samen met zijn echtgenote Bie Gys volledig eigenaar van de Antwerp Golf School (AGS) in Aartselaar. Het verhaal van Kris als ondernemer leest als een roman. Bovendien won hij dit jaar ook de titel van Plato Ambassadeur bij Voka Antwerpen-Waasland.

In aanloop naar de opendeurdag van begin september kondigt de Antwerp Golf School in Aartselaar een wijziging in het bestuur aan. “Vandaag bereiken we een nieuwe mijlpaal in mijn professionele loopbaan. Met bijzonder veel trots kan ik het nieuws delen dat ik samen met mijn echtgenote Bie Gys alle aandelen van de golfschool heb overgenomen”, vertelt bestuurder Kris Van Ingelgem van Antwerp Golf School. Kris maakt daarmee zijn droom waar, want hij begon ooit als onderhoudsman bij de Aartselaarse golfschool. Peter Van de Mosselaer heeft zijn aandelen van de golfschool (Golf Management NV) nu overgedragen aan Kris en zijn echtgenote Bie. “We willen Peter bedanken voor zijn inzet in de golfschool in de voorbije zes jaar.”

Van onderhoudsman naar eigenaar Antwerp Golf School

Sinds september 1994 werkt Kris Van Ingelgem vast in dienst op de Aartselaarse golfschool als onderhoudsman, na enkele jaren als jobstudent-ballenraper te werken. Al gauw bleek dat greenkeeper een ongelooflijk mooi beroep is. “Een mooie mix van agronomie, werken in de natuur, technische en mechanische vaardigheden en af en toe eens tot in de perfectie een golfbaan voorbereiden voor een belangrijk tornooi. Ik heb me omgeschoold tot greenkeeper in Schotland en heb daar geleerd hoe je op een duurzame manier een golfbaan kan beheren”, vertelt Kris zijn verhaal.

Advertentie

 

In 2013 wordt Kris mede-eigenaar en manager van Antwerp Golf School. “Mijn expertise die ik heb opgedaan, kan ik ook omzetten als consultant en het doet me veel plezier dat ik ook andere golfclubs iets kan bijbrengen in hun golfbaanbeheer.” Zijn echtgenote Bie Gys zal zich verder inzetten voor de G-sport en zal achter de schermen ondersteuning bieden aan het management.

Toegankelijkheid van de golfsport

Kris en Bie willen met AGS verder inzetten op de toegankelijkheid. “De golfsport is een fantastische familiesport die je kan beoefenen over alle generaties heen ongeacht het sportieve niveau. Door het unieke handicapsysteem ben je al snel geïntegreerd in het golfspel en speel je al gauw samen met ervaren of startende golfers”, aldus Kris Van Ingelgem.

De golfschool is een vaste waarde in het golflandschap. Met een 800-tal leden en een 200-tal oefenlidmaatschappen is Antwerp Golf School nog steeds toonaangevend in het aanbieden van golfopleidingen. “De golfsport toegankelijk maken door een laagdrempelige kennismaking, gevolgd door een doorgedreven opleiding blijft de belangrijkste missie van AGS”, vertelt Kris. De infrastructuur is ideaal om te starten met golf. Daar maakt AGS het verschil met een traditionele golfclub. Vele golfers die gestart zijn op AGS stromen later door naar een grotere golfinfrastructuur.  Het familiale karakter van de club wordt door de overname door Kris en Bie nogmaals onderstreept.

Gedreven ondernemer

Kris Van Ingelgem is als ondernemer ondertussen een vaste waarde in de ruime regio. Hij deelt graag zijn kennis en ervaring, maar leert zelf ook nog altijd graag bij. Dat doet hij onder meer via het lerend netwerk Plato van ondernemersorganisatie Voka Antwerpen-Waasland.

“Eerst nam ik twee jaar deel aan de Plato Algemeen Management, dan één jaar aan de Plato MVO en nu ben ik terug bezig met een traject Algemeen Management”, vertelt Kris. Naar jaarlijkse traditie kiest Voka ook een Plato Ambassadeur, en daar is dit jaar ook Kris Van Ingelgem voor genomineerd en heeft hij deze ook gewonnen! Hij mag zichzelf Plato Ambassadeur noemen.

“Zelfs wanneer de bedrijfsactiviteiten van de Platonisten uiteenlopend zijn, deel je de passie van ondernemen en dat werkt aanstekelijk en inspirerend. Voor mij is Plato het delen van kennis én het delen van plezier. Zo hebben we bij AGS ook al regelmatig de zomeractiviteit georganiseerd.”

Advertentie

Leave a Reply