Skip to main content

Wie flaneert over de markt van Aartselaar kan sinds begin 2015 een nieuwe vitrine spotten, De Vastgoedvitrine. Vastgoedkantoren De Smet en Van Reeth slaan de handen in elkaar en bundelen hun vastgoedkrachten om antwoord te bieden op al uw vastgoedvragen. Het concept van het vitrinekantoor is simpel: zoveel mogelijk vastgoeddiensten aanbieden onder één dak.

Elk pand vraagt een andere aanpak en benadering. Daarom beslisten Koen De Smet en Filip Van Reeth om samen te werken bij moeilijk verkoopbare panden. “Het was zeker niet gebruikelijk om samen een kantoor te starten. Makelaars zijn vaak op zichzelf gericht, maar wij zien het nut in van onze krachten te bundelen. Daarom is de Vastgoedvitrine zo uitzonderlijk”, legt Koen uit.

Koen kreeg vastgoed met de paplepel ingegoten. Eind jaren negentig stapte hij in de vastgoedwereld, net zoals zijn vader. Filip daarentegen maakte in 2005 op vraag van klanten de sprong van het bank- en verzekeringswezen naar vastgoed. “We waren de twee enige makelaars met een kantoor in Aartselaar. Daardoor kennen we de lokale markt vanbinnen en vanbuiten. Bij moeilijke panden, reikten we elkaar de hand. Allebei vinden we dat het belang van de klant voorop staat en net daarom hebben we samen het vitrinekantoor opgericht”, voegt Filip toe.

Eigen aanpak

“Mensen begrijpen vaak niet hoe twee vastgoedmakelaars van verschillende kantoren kunnen samenwerken. Maar wij zien elkaar niet als concurrentie. We zijn nog steeds autonoom, maar doen veel samen. Ieder heeft zijn eigen manier van werken en behoudt deze ook in het vitrinekantoor”, zegt Koen.

“We hebben onze eigen manier van werken, maar om de klant nog beter te kunnen helpen, bundelen we onze krachten. Bij een pand dat niet verkocht geraakt in ons eigen kantoor, vragen we elkaars mening. We werken resultaatgericht, willen optimalisatie nastreven en er vooral voor zorgen dat onze panden verkocht worden”, aldus Filip.

Advertentie

 

Het belang van de vitrine

Het vitrinekantoor is elke vrijdagvoormiddag geopend. “Elke vrijdag is het markt in Aartselaar. Mensen van omliggende gemeentes komen dan langs. Ze weten ook dat we op kantoor zijn en springen vaak binnen. Vrijdag is het dus opendeurdag. Verder kunnen ze terecht op onze hoofdkantoren of na afspraak in het vitrinekantoor”, zegt Filip.

“Bij de opstart van het vitrinekantoor zochten we naar een toplocatie. Daarom ligt het kantoor op een van de drukste kruispunten van Aartselaar, over het gemeentehuis. Het is de invalsweg naar het centrum waar ook de markt begint”, legt Filip uit. “We zijn enorm geschrokken van het belang van een vitrine. De verlichte LED-kaders en de schermen met bewegende beelden trekken onmiddellijk de aandacht. We schrikken altijd hoeveel mensen hier stoppen om een kijkje te nemen naar de beschikbare panden.”, vult Koen aan.

Succesvolle samenwerking

De Vastgoedvitrine werkt samen voor moeilijk verkoopbare panden en nieuwbouwprojecten. “Voor de nieuwbouwprojecten hebben we een goede relatie met enkele bouwheren. Zo hebben we al twee projecten bijna volledig uitverkocht voor dezelfde bouwheer. We doen ook aan vernieuwbouw met vaste partners, dit is het renoveren van een bestaand gebouw tot een pand dat conform is aan de huidige normen”, aldus Koen. “De Vastgoedvitrine is altijd op zoek naar te renoveren panden”, sluit Filip af met een knipoog.

Advertentie

Leave a Reply