Skip to main content

Aanpassingen aan het btw-tarief voor sloop en heropbouw 

Binnen minder dan vier maanden verhoogt de overheid normaliter het btw-tarief voor sloop en heropbouw van 6% opnieuw naar 21%. Of er toch nog een verlenging volgt, of zelfs een permante ingebruikname van het huidige lage tarief, valt nog af te wachten. Dit betekent wel dat je hier als koper en verkoper rekening mee dient te houden.  

De geplande kosten voor verbouwingen om een huis of appartement te laten voldoen aan de nieuwste energienormen kunnen zo namelijk onverwacht een pak hoger uitvallen. Dat is nadelig voor zowel de koper, die zijn budgettering voor verbouwingsplannen in het water ziet vallen. Maar ook voor de verkoper, die zijn pand met een slechte energiescore nog amper verkocht krijgt. 

Aartselaarse vastgoedmakelaars De Smet en Van Reeth volgen de situatie op de voet. Zo kunnen ze je het beste advies geven op maat van jouw plannen en op basis van de meest recente info! Heb je nog vragen over het btw-tarief of andere vastgoedvraagstukken? Je vindt ons terug op Laar 17 in Aartselaar of online via www.vastgoeddesmet.be en www.vanreethvastgoed.be 

Leave a Reply