Skip to main content

‘De grootste en schoonste speeltuin van gans het land’. Dat is hoe men de vroegere Koekoekspeeltuin in de Lindenboswijk in Aartselaar noemde. In de jaren ’60 en ’70 lokte dit speelparadijs langs de A12 tot wel 200.000 bezoekers per jaar uit zowel Vlaanderen als Nederland.

Kinderen konden zich er vanaf mei een hele zomer lang amuseren met de vele speeltuigen, terwijl de ouders genoten van een drankje in de strandstoelen. Bij die speeltuigen hoorden onder andere een reuzeglijbaan en de unieke eyecatcher ‘Spoetnik’, een gerecycleerde raket uit expo 58. De plek bij uitstek voor een eerste kus van vele, toen jonge, Aartselarenaren. Waterratten of zij die op zoek waren naar verkoeling konden zich dan weer uitleven in de zwem- en roeivijver met zijn opvallende zwaantjes.

Na de afbraak in de jaren ’70, omwille van een tekort aan budget en vrijwilligers, blijft er van De Koekoek momenteel niets meer over. De jongere generaties hebben dus geen weet van zijn vroegere bestaan. Daarom doet de gemeente in samenwerking met de Heemkundige Kring nu een oproep naar herinneringen om dit waardevolle stukje geschiedenis niet verloren te laten gaan.

Iedereen die een verhaal of memorabilia heeft van de vroegere speeltuin, van bezoekers tot buschauffeurs die er destijds kinderen hebben afgezet, kunnen contact opnemen via lies.lemmens@aartselaar.be of een afspraak maken aan de balie van de cultuurdienst of bibliotheek.

Advertentie

 

Leave a Reply