Skip to main content

De vrijwilligers van Natuurpuntwerkgroep Kleiputten Terhagen heten je welkom op het kijkpunt ijsvogel. Vanop het dak van een voormalige elektriciteitscabine heb je een prachtig zicht op de noordelijke plassen van het natuurgebied Kleiputten Terhagen.

Tijdens de wintermaanden kan je er overwinterende watervogels bekijken, voornamelijk kuifeenden, tafeleenden, aalscholvers en meerkoeten. Tijdens de lente- en zomermaanden broedvogels zoals: dodaars, fuut, meerkoet en visdief.

Let ook even op de zwaluwen die boven de plassen op insecten jagen. Er is veel kans dat het oeverzwaluwen zijn, die broeden in de loodrechte wanden van de oude kleigroeve, waar ze gangetjes uitgraven om hun nesten te bouwen.

Advertentie

 

Een zitbank op het kijkpunt nodigt je uit om naar de vogels te kijken, of even te mijmeren en je gedachten te laten wegdwalen. Het kunstwerk tegen de voorgevel is een werk van streetartkunstenaar DZIA.

Let bij het opgaan en afdalen van de trap even op en hou je stevig vast aan de leuning. En hou de natuur proper en neem je afval mee.

Tekst: Erik De Keersmaecker – Natuurpunt Rupelstreek – Foto: Fons Van den heuvel

Leave a Reply