Skip to main content

In hartje Niel tref je de bloeiende jeugdvereniging Chiro Hiro. Zij kampten al geruime tijd met verouderde lokalen en zochten naar fondsen om dat probleem te verhelpen. De oplossing? Een speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Lokalenbier. De verkoop van deze verfrissende triple hop moet zorgen voor een financieel duwtje in de rug.

Het idee voor het Lokalenbier komt van Yves De Keersmaecker en compagnon Johan Timmermans. Beiden zijn lid van de vzw Hiro Support achter de chiro en ouder van kinderen die lid zijn, van Chiro Hiro. “Johan en ik zijn recent afgestudeerd als biersommelier, vandaar het idee”, vertelt Yves. “Naast fondsen vanuit de gemeente en het dekenaat hopen we hiermee een deel van de kosten voor de nieuwe lokalen te dekken.”

Stevige dorstlesser

Het idee is één ding, de uitwerking ervan is natuurlijk iets anders. Daarvoor klopte het duo aan bij Boomse Brouwerij Leste. “Die wordt deels gerund door oud-leiding van de Chiro en wilden uiteraard graag meewerken”, zegt Yves. “Dat begon met een avond brainstormen en proeven, en mondde uit in een goudgele triple hop met een alcoholpercentage van 8,5%. Die derde, extra hopping, zorgt voor een fruitige, citrusachtige afdronk, waar we als Duveldrinkers zo’n fan van zijn. En over de naam moesten we niet lang nadenken: het is lokaal gebrouwen en ten voordele van onze lokalen.”

De opbrengst van het Lokalenbier gaat integraal naar die financiering en bij uitbreiding naar de algemene werking van Chiro Niel. “Onze oude lokalen zijn nu afgebroken en de nieuwe worden binnenkort winddicht gemaakt, daarna volgt de afwerking binnenin. Daarvoor rekenen we op de hulp van enkele ouders en sympathisanten.” In de tussentijd kan de Chiro gebruik maken van de kapel op de speelplaats van de Sint-Hubertusschool.

Wie het Lokalenbier zelf wil proeven, en daarbij Chiro Hiro wil steunen, kan een bestelling plaatsen via vzw@hirosupport.be. Het bier wordt verkocht in dozen van 12 of 24 flesjes, geschenkverpakkingen van 4 of 6 flesjes of in een clip van 4 flesjes. Ook de crowdfundingactie van Chiro Hiro loopt nog via https://bit.ly/steun_chirohiro of met een fiscaal aftrekbare gift op BE67 0000 1507 2887 met vermelding ‘Gift MG/0311’.

Advertentie

 

Leave a Reply