Skip to main content

In de Blauwstraat in Boom opent op 24 januari BAR24 officieel de deuren. Ex-wereldkampioen artistiek biljarten Eric Daelman is het pensioenstatuut al beu en start er samen met zijn vrouw Erika Verstraelen BAR24, volledig in Peaky Blinders-stijl.

Eric Daelman, in een vorig leven ook al eens tien jaar cafébaas in het inmiddels verdwenen café ‘Ons Huis’ in Niel, was in zijn beroepsleven actief bij Atlas Copco in Wilrijk. Zijn hobby artistiek biljarten leverde hem een WK-, een EK- en liefst zeven Belgische titels op. Omdat trainen te zwaar werd, ging de keu aan de kant. In het pand aan de Blauwstraat 24 baatte Eric tot voor kort nog een winkel met café-sportmateriaal uit. Die winkel draaide voornamelijk rond biljarten.

“Ik liep al met het idee van zo’n café rond tijdens de coronaperiode. Vlak nadien gingen veel cafés over kop en was Inbev niet happig om een nieuwe zaak in te richten”, legt Eric uit.

Peaky Blinders

De belangrijkste beweegreden is dat Eric, op de drempel van zijn 63ste levensjaar, moeilijk kan stilzitten. Ook zijn inmiddels vervroegd wettelijk pensioen kan hem niet tegenhouden. “Ik wou echt nog iets om handen hebben. Samen met Erika moet dit lukken. We hebben er allebei heel veel zin in, zeker nu we die Peaky Blinders café-sfeer, een reeks waarvan we op Netflix hadden genoten, hier voor onze ogen gerealiseerd zien. Er is plaats voor 40 mensen aan tafels, en in totaal kunnen we zowat 60 mensen aan”, leggen beiden uit.

Het wordt dus een echte bruine kroeg stijl jaren twintig. “Ook de muziek zal bij die stijl horen, maar afhankelijk van het publiek passen we dat natuurlijk aan. Er zal geen radio opstaan, wel ‘juiste’ muziek. Ons motto is ‘Vraag NIET naar de wificode, PRAAT met elkaar’”, verduidelijkt Eric.

“We geloven erg, tegen de vele klagers in, dat zo’n café in Boom zeker bestaansreden heeft. Ik geloof ook in de doelen van de gemeente om het handelscentrum hier terug aan te zwengelen en leegstand tegen te gaan. Ik ben er nu zelf het bewijs van. We heten wel BAR24, maar zijn geen 24u open zoals sommigen al veronderstelden”, zegt hij al lachend.

BAR24 is vanaf woensdag 24 januari alle dagen geopend van 10u tot 24u en in het weekend een uurtje later. Op maandag blijven de deuren gesloten.

Advertentie

 

Leave a Reply