Skip to main content

Na 16 jaar draagt Frans D’Hooghe zijn voorzitterschap van de Xaverianen over. Met zijn tachtigste verjaardag in het vooruitzicht, vond Frans het tijd om de fakkel door te geven. Goede opvolging is verzekerd met Elke De Herdt en Michel Van Looy.

Frans was al 37 jaar lid van de Koninklijke Katholieke Muziekvereniging de Xaverianen, waarvan maar liefst 16 jaar als voorzitter. Zijn leiding was van grote waarde voor de vereniging. “Frans heeft de Xaverianen geleid met de zorg van een toegewijde huisvader”, zegt secretaris Marc Verstraelen.

Collegialiteit

Vooral de speciale band die hij had met de leden maakte van hem een goede voorzitter. “Frans hechtte waarde aan vriendschap en collegialiteit, wat de kern vormde van zijn leiderschap”, aldus Marc.

Vorig jaar vierden de Xaverianen hun 150-jarig bestaan, waar Frans een centrale rol speelde in de voorbereiding en viering ervan. “Zonder zijn inzet had ons jubileumjaar niet dezelfde uitstraling gehad.”

Ondanks dat Frans stopt als voorzitter, blijft hij wel betrokken als bestuurslid. Als blijk van waardering is hem het ere-voorzitterschap aangeboden, wat hij met genoegen heeft aanvaard.

De opvolging

Elke De Herdt en Michel Van Looy zullen Frans opvolgen, beide zijn al jarenlang lid van de vereniging. Elke, een muzikante in het orkest sinds 1986, en Michel, trompettist en lid sinds 1991, hebben besloten  om samen het leiderschap op zich te nemen.

Elke wordt officieel voorzitster, bijgestaan door Michel. Deze beslissing wordt gezien als een veelbelovende stap voorwaarts, gezien hun langdurige toewijding en verantwoordelijkheid binnen de vereniging.

Lenteconcert

Ondertussen maken de Xaverianen zich klaar voor hun lenteconcert. Geniet op 16 maart van muziek van Gustav Holst, Jan van der Roost, Georges Bizet en John Williams.

De Xaverianen staan onder leiding van Stefaan De Loenen en nodigen voor dit concert Jean Xhonneux uit, een topsolist op bastuba. Jean is muzikant bij het Brussels Philharmonic Orchestra en is docent aan het Lemmensinstituut. Hij won al verschillende prijzen met solo- en kamermuziek wedstrijden.

Het concert gaat door in CC ’t Aambeeld in Aartselaar om 20u. Tickets en info: www.xaverianen.be.

Advertentie

 

Leave a Reply