Skip to main content

Het is het vierde jaar op rij dat de zomerbar van Tom Cumps en Koen Scholiers neerstrijkt in de Sint-Bernardusabdij, een plek die ze ondertussen ‘thuis’ mogen noemen. Met een topteam en enkele (grote) vernieuwingen staan de deuren van Bar Bernaar een hele zomer open voor wandelaars, fietsers en passanten allerlei.

Iedere zomer bouwt het team met plezier de bar op en trachten ze zich meer en meer te integreren in de Abdij en haar omgeving. “Wij hebben het geluk dit als perfecte setting te mogen gebruiken voor onze bar”, glundert Tom. Daarom zetten ze dankbaar in op lokale verankering. “Ons team bestaat volledig uit mensen van de ruime omgeving en we sponsoren met plezier de lokale activiteiten. En met onze vernieuwingen hopen we deze prachtige omgeving nóg sterker op de kaart te zetten.”

Meer plaats en meer zon

Inspelend op aanvragen voor huwelijksrecepties, babyborrels en bedrijfsdrinks werd een nieuwe lounge area geplaatst met mobiele buitenbar. “Die zone is volledig overdekt waardoor de festiviteiten ook bij eventueel slecht weer kunnen doorgaan”, geeft Koen mee. “Maar laten we natuurlijk hopen op zoveel mogelijk zon!”

Dat zullen de zonnekloppers onder de bezoekers ook doen. Voor hen werd op de verdieping boven de lounge een zonneterras geïnstalleerd waar je optimaal kan genieten van de zonnestralen en een prachtig verzicht hebt op de groene omgeving. “Omdat we het cruciaal vinden dat iedereen veilig kan zonnen, en weten dat zonnecrème makkelijk vergeten wordt, plaatsten we ook een toestel waar je een hele zomer lang gratis zonnecrème kan verkrijgen. Ook voor mensen die gewoon eens voorbijwandelen of -fietsen.”

De vernieuwingen beperken zich niet tot de buitenruimtes, ook de toiletten en vooral de keuken werden stevig onder handen genomen. Dat laatste zal minder snel opvallen voor de klanten, maar door de sterke groei van de voorbije jaren is daar heel wat werk ingestoken. “Onze keuken is helemaal vernieuwd en dubbel zo groot gemaakt”, legt Tom uit. “Geen evidentie in zo’n historisch gebouw, maar we hebben er alles aan gedaan om onze klanten optimaal te kunnen bedienen.”

Advertentie

Menu vol verfrissing en klassiekers

Ook het menu werd aangevuld met lekkernijen, waarvan de cocktails en mocktails een belangrijk onderdeel blijven. Op basis van suggesties van klanten werd zo een extra frozen cocktail op de kaart geplaatst. “Doorheen het seizoen zullen we nog extra inzetten op bijvoorbeeld ‘de cocktail van de week’ en tal van promoties”, verklapt Koen. De lokale verankering trekt zich ook hier door met onder andere een uitgebreid aanbod van lokale bieren. “Dat blijven we belangrijk vinden! We werken al jaar en dag samen met diverse partners zoals Rupel Gin, Brouwerij de Blauwe Kuip, Brouwerij de Klem en Lucky Pannenkoeken.”

Op de eetkaart blijven de klassiekers zoals stoofvlees en vidé met verse, Vlaamse frietjes traditiegetrouw present. Dit aangevuld met ambachtelijke kaas- en garnaalkroketten alsook huisbereide pizza’s. “Voor de kleine honger blijven onze geliefde “bourgondische bitterballen” een vaste waarde. En om een gevarieerder aanbod te bieden aan vegetariërs voegden we nieuwe snacks toe zoals de mozzarella sticks.”

Niet onbelangrijk: ondanks de stijgende aankoopprijzen, personeelskosten en vaste kosten probeert Bar Bernaar haar prijzen stabiel en democratisch te houden. Een cola en een pintje zijn bijvoorbeeld nog steeds te verkrijgen aan 2 euro!

Sportzomer

Voor de spelliefhebbers biedt Bar Bernaar een aanbod van gezelschapspelletjes, een pitjesbak en speelkaarten. En als al het bovenstaande nog niet voldoende is om eens langs te komen, speelt Bar Bernaar de kaart van een groot scherm. “De wedstrijden van de Rode Duivels op het EK zijn hier live te volgen om ze samen naar een finaleplaats te juichen!”, geeft Tom nog mee.

Indien je liever zelf de benen strekt: de nieuwe wandel- en fietsbrug tussen Hemiksem en Schelle is een ideale verbinding om een mooie route uit te stippelen. Daarlangs is de Abdij uiteraard een must-see en Bar Bernaar een must-stop. Want af en toe even uitblazen en genieten van de rust is van groot belang. Dat beamen ook Tom en Koen, tussen een drukke zomer door hopen ze af en toe zelf met vrienden te genieten van het zonneterras, de omgeving en de lekkere cocktails!

Bar Bernaar is geopend tot en met 15 september. Voor alle info, van openingsuren tot menukaart en meer, kan je terecht op de website www.barbernaar.be.

Advertentie

 

Leave a Reply