Skip to main content

Bij Antwerp Golf School, of AGS, doen ze er alles aan om de golfsport zo toegankelijk mogelijk te maken. Ze bieden niet alleen een starterspakket aan voor zij die net beginnen met golfen, maar ook speciale lessen en voorzieningen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Met een gratis initiatieles voor alle G-sporters geeft AGS de golfmicrobe door aan zoveel mogelijk mensen!

Voor het G-golf aanbod van AGS komen veel mensen in aanmerking: zowel jongeren als ouderen met autisme, een fysieke beperking, chronische aandoening, auditieve beperking, psychische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking krijgen hier de kans om, op eigen tempo, kennis te maken met het balletje, de club en de green.

Gratis initiatieles

Aan alle G-sporters biedt AGS een gratis éénmalige initiatie van 1 uur aan. Tijdens dit uurtje worden enkele basisvaardigheden aangeleerd en ingeoefend. Zo kan iedereen vrijblijvend kennis maken met de club en de sport. “Ik vind het een heel knap initiatief dat AGS speciale aandacht besteedt aan G-Golfers,” vertelt Gerd, lid sinds 2021. “Door medische problemen was het voor mij onmogelijk om te blijven tennissen, waardoor ik, op aandringen van mijn broer, ben gestart met golfen.”

En van die keuze heeft Gerd helemaal geen spijt. “Persoonlijk was het wel een drempel waar ik over moest, maar ik ben heel blij dat ik me heb aangesloten bij de G-groep!” Gerd heeft een beperkte mobiliteit en kan daardoor moeilijk op een lange baan spelen. “De wedstrijden die AGS organiseert voor de 33-36 hcp zijn daarom een ideale oplossing. Ik heb de golfmicrobe ondertussen stevig te pakken en ondanks de gekende frustratiemomentjes is het telkens dubbel en dik genieten!”

Topsfeer

Naast de prachtige voorzieningen, goed onderhouden greens en toegankelijkheid is de sfeer bij AGS misschien wel de belangrijkste troef. Iedereen binnen de club stelt zich open naar anderen en naast gezonde competitie is er meer dan plek genoeg om gezellig een balletje te slaan. Je voelt je dus meteen thuis! “De sfeer hier is top! Gemoedelijk, met veel solidariteit, en zeker niet hautain. Ook over de lesgevers heb ik enkel maar lof”, sluit Gerd af.

 

Voor alle info en voorwaarden omtrent het hele aanbod van AGS kan je terecht op de website www.ags.be.

Advertentie

 

Leave a Reply