Skip to main content

Na een succesvolle eerste editie in 2022, zal Rupelrock ook in 2024 de Grote Markt in Boom weer laten dansen. De programmatie van het gratis festival biedt voor elk wat wils. Het doel is pretentieloos: een laagdrempelig muziekevent om de Bomenaars aan het begin van de zomer nog eens samen te brengen.

In 2022 vond de eerste editie plaats. Dat was meteen een schot in de roos. Zo’n 4.500 bezoekers zakten af naar de markt om onder meer JeBroer of Mama’s Jasje te zien en de reacties waren dermate positief dat het al snel duidelijk werd dat er een vervolg moest komen. Om praktische redenen werd er voorlopig voor geopteerd om dat tweejaarlijks te doen.

Dit jaar heeft het Lokaal bestuur dan ook opnieuw schoon muzikaal volk uitgekozen. Populair van #LikeMe en zijn verschijning in The Masked Singer als leeuw heeft het festival alvast een mooie opener beet met Maksim. Boom is hem niet helemaal onbekend, vermits hij er geregeld neerstreek in PTS Boom voor de opnames van #LikeMe. Hij wordt gevolgd door crooner Günther Neef en band.

Opvallendste band op de lijst is de Boom All Star Band. Daar tekenen een aantal Boomse muzikanten present voor die nationaal en internationaal bekend zijn zoals Roland, Gregory Frateur (Dez Mona), Tim Ielegems, Amel Serra Garcia (Bart Peeters, Zita Swoon), Menno Buggenhout en Ruth-Marie Hennes en ook De Rupelsoldaten komen als gast even langs. Het is nog maar de tweede keer dat het gelukt is om deze bezetting samen te brengen, de vorige keer dateert al van Hoekstock een vijftal jaar geleden al zelfs.

Na de Boom All Star Band gaat het richting feest en dansen met één van de bekendste cover bands van het land, met name Level Six met Familie-acteur Jo Hens. Sylver is dit jaar de afsluiter. Sylver bestaat in 2025 exact 25 jaar. Ze brengen al hun grootste hits én de nieuwe singles die klaar staan voor 2025.  Maak je dus op voor een gloednieuwe en spectaculaire liveshow met live band. De grootste Sylverhits van vroeger en nu zullen de revue passeren in een spraakmakend decor met verbluffende visuals en special effects. Ideaal om een mooie dag af te sluiten.

“Doel van Rupelrock is vooral om op een laagdrempelige manier een festivalletje te organiseren waar we de Bomenaar aan het begin van de zomer nog eens samen krijgen en dat in het centrum van onze gemeente”, klinkt het bij het Lokaal bestuur op de Dienst Beleving. “Op die manier is Rupelrock een beetje de tegenhanger van onze succesvolle Wintersfeer: ook daar gaan we voor verbinding en samen zijn.”

Line-up

14.30u: Maksim

16.15u: Günther Neefs & 3-band

18u: Boom All Star Band

20u: Level Six

22u: Sylver Live

 

Leave a Reply