Skip to main content

April is de maand van de markt. Opnieuw worden er in heel Vlaanderen allerlei acties georganiseerd om dat in de verf te zetten. Samen met Gregory Huygelen, voorzitter van de Boomse Markthandelaars, blikken we vooruit naar zijn favoriete maand.

Als voorzitter van de Boomse Markthandelaars vertegenwoordigt Gregory mee de belangen van de lokale marktkramer. “Met de vereniging gaan we vooral in overleg met gemeenten en marktkramers, zodat onze acties goed georganiseerd kunnen worden”, verduidelijkt hij. “We ondersteunen die acties ook financieel en helpen bij het coördineren.”

Het is het tweede jaar op rij dat er in heel Vlaanderen acties worden georganiseerd om de markt in de kijker te zetten. Een unieke omwenteling, want dit werd vroeger nooit gedaan. “Dat is de verdienste van de marktbonden”, weet Gregory. “Tijdens corona zijn we in overleg kunnen gaan met het kabinet van Hilde Crevits, toen bevoegd voor economie. Er is toen uit de bus gekomen dat we de markten willen laten heropleven en verjongen.”

Naast het feit dat de markt nog steeds een sociaal gebeuren bij uitstek is, vind je er ook gewoon goede producten. “Eén van de grootste troeven van de markt zijn de uitzonderlijke versheid en uitgebreide productspecialisatie. De verkopers op de markt zijn ook mensen met een extreme kennis over hun product.” Dat mag niet vergeten worden en de acties tijdens de maand van de markt proberen daar een steentje aan bij te dragen.

Ze zijn verspreid over heel Vlaanderen en zijn overal anders georganiseerd. Het is dus zeker de moeite waard om in april tijd vrij te maken en je lokale markt nog eens te bezoeken.

Advertentie

 

Leave a Reply