Skip to main content

Op woensdag 19 april gingen alle schermen van jongerenzenders Nickelodeon en Ketnet van 13 tot 17 uur uit. Dat had te maken met de zestiende editie van de Buitenspeeldag, een initiatief van ‘Goe Gespeeld!’. Daarbij worden in gemeentes uit heel Vlaanderen buitenactiviteiten georganiseerd. Ook in Wilrijk gingen kinderen massaal buiten spelen.

In Wilrijk waren Jeugddienst Wilrijk en vrijwiliigers van Jeugdhuis Viva verantwoordelijk voor de Buitenspeeldag. Die ging door in het Steytelinckpark en Het Marmotteke in de Valaarwijk. “Vandaag hebben we verschillende activiteiten zoals knutselworkshops, de springkastelen en een laagtouwenparcours beschikbaar gemaakt om de kinderen zo lang mogelijk buiten te laten spelen”, vertelt Sam Jamart, medewerker bij Jeugddienst Wilrijk.

Voor deze dag rekent de organisatie ook op zijn vrijwilligers. Zo hielp de 18-jarige Sisi ook met plezier mee: “De buitenspeeldag is een goed initiatief omdat kinderen aan leuke spelletjes kunnen deelnemen in het park. Vroeger heb ik zelf meegedaan aan de Buitenspeeldag en vond dit altijd zeer fijn.” Dit jaar was een groot succes mede dankzij het mooie weer. Wat er volgend jaar op de planning staat is nog een verrassing, maar de organisatie zal er ongetwijfeld een even mooie editie van maken als dit jaar.

Audioreportage: Bas Vermeersch

Advertentie

Leave a Reply