Skip to main content

Aankomende zomer staat in het teken van sport met het EK voetbal in Duitsland, de Olympische Spelen in Parijs en, de jaarlijkse hoogmis voor wielrenners, de Tour de France. Daarom geven we graag het woord aan Bart Lambrecht, schepen van Sport in Aartselaar:

Hoe zet u in op de beleving rond het EK en de Olympische spelen aankomende zomer?

We doen mee aan VIP-2024 (Vlamingen in Parijs) van Sport Vlaanderen. We promoten die campagne via posters en spandoeken in het straatbeeld. We hopen natuurlijk dat de Aartselaarse Paulien Couckuyt zich opnieuw kan kwalificeren en dan halen we nog wat extra’s uit de kast.

Daarnaast organiseren we een gemeentelijk sportkamp ‘Sportkampioen Aartselaar’, dat in het teken van de Spelen staat en waar ook G-kids aan kunnen deelnemen.

Hoe probeert u mensen aan te zetten tot sporten binnen de gemeente?

Door kwalitatieve en moderne sportinfrastructuur aan te bieden. Ons sportcentrum kreeg een volledige make-over. Maar ook door onze sportverenigingen te ondersteunen en zelf veel sportpromotie te doen, denk aan lessenreeksen en kampen.

Naar welk sportevenement kijkt u zelf het meeste uit en waarom? (EK, Olympische Spelen, Tour de France, of andere?)

Ik kijk sowieso naar alle drie. Maar de Olympische Spelen heeft voor mij toch nog de meeste aantrekkingskracht. Toen ik nog studeerde zorgden de Spelen er altijd voor dat ik zeker eerste zit wou halen om in augustus zo veel mogelijk te kunnen kijken.

Heeft u zelf gesport / sport u zelf nog in de regio?

Ik speel meer dan 20 jaar badminton. Vroeger competitief, nu recreatief. Door mijn jonge kindjes en het drukke dubbele verkiezingsjaar neem ik momenteel wel even een sabbatjaar, maar na de verkiezingen haal ik gegarandeerd mijn racket en shuttles terug boven.

Advertentie

Leave a Reply