Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens een aantal vragen voor aan iemand van de gemeenten. Deze keer geven we het woord aan de bib. Leen De Launoit van de bibliotheek van Aartselaar beantwoordt onze vragen.

Hoe belangrijk is de jaarlijkse Jeugdboekenmaand in maart?

Wij proberen in de jeugdboekenmaand zowel het onderwijs en de boekhandels als auteurs te betrekken. We vinden het zeer belangrijk dat er goede literatuur voor kinderen bestaat. Deze maand ronden wij ook het leesjaar van de kinder- en jeugdjury af met een boekenfeest in de school. De meningen van die jonge kinderen zijn voor ons even belangrijk als een recensie.

Hoe proberen jullie de mensen nieuwe boeken en auteurs te laten ontdekken?

We doen dit via de schoolwerking. Per graad stellen we auteurs voor. We proberen de kinderen in contact te brengen met de auteurs. Dit zorgt voor een ongelooflijke stimulans. Sommigen willen het boek van de auteur al op voorhand lezen. Anderen zijn na de voordracht geïnteresseerd en dan gaan de boeken als zoete broodjes over de toonbank.

Welke leestip van een auteur uit de ruime regio heeft u voor onze lezers?

We hebben 3 zeer unieke auteurs in de regio. Rit Dierckx maakt prachtige prentenboeken voor kleuters. Marieke Van Hooff schrijft voor 1ste graad in een heel mooie taal en Luc Embrechts schrijft geweldige, humoristische verhalen voor de tweede graad.

Wat is zo fijn aan het vak?

Het vernieuwende dat er altijd is. Er is steeds een nieuw boek, nieuwe auteur, nieuwe mensen. We hebben veel contact met de mensen. Zowel in de bib als in ons netwerk als tussen verenigingen. Dat is een breed netwerk waar wij veel voldoening uithalen.

Advertentie

Leave a Reply