Skip to main content

Iedere zomer worden er door de lokale jeugddiensten tal van activiteiten voor jongeren georganiseerd of ondersteund. Daarom geven we het woord aan An Vermeulen, deskundige vrije tijd (jeugd) in Aartselaar!

Vanwaar komt uw passie voor jeugdwerking?

Dat begon als kind, toen al nam ik enthousiast deel aan jeugdactiviteiten. Later besefte ik dat ik graag met kinderen en jongeren werk en studeerde daarom orthopedagogie om mijn enthousiasme door te kunnen geven!

Wat staat er voor de jeugd op de planning deze zomer in uw gemeente?

Voor de kleinsten, 4 jaar tot en met 4e leerjaar, voorzien we een dagelijks speelpleinwerking. Kinderen die het 5e-6e leerjaar gevolgd hebben, kunnen terecht bij onze grabbelpas, waar allerlei leuke activiteiten op maat worden gedaan. Jongeren van het 1e– 3e middelbaar kunnen elke woensdag afspreken met hun vrienden en mee op stap gaan naar Bobbejaanland, VR games in Airworld, aquapark, survivalkamp …
Vanaf 16 jaar kan je dan weer als animator op het speelplein werken. Voor elke leeftijd is er dus iets!

Naar welke activiteit wordt het meeste uitgekeken deze zomer?

Bobbejaanland staat elk jaar bij iedereen met stip op de agenda! Op het speelplein is het uitkijken naar de komst van de springkastelen en bij goed weer is het altijd fijn om waterpret te hebben, zoals met een occasioneel ‘watergevecht’.

Proberen jullie de jongeren te betrekken bij de planning van activiteiten?

Zeker! Elk jaar vragen we naar de voorkeuren voor het programma van volgend jaar. Ook de kindergemeenteraad heeft daar haar zegje in. De hele zomer hebben we ook een ideeënbus waaruit we ideetjes nemen om een activiteit te kiezen.

Advertentie

Leave a Reply