Skip to main content

Iedere zomer worden er door de lokale jeugddiensten tal van activiteiten voor jongeren georganiseerd of ondersteund. Daarom geven we het woord aan Dave Crokaerts, jeugdconsulent van de jeugddienst van Wilrijk.

Vanwaar komt uw passie voor jeugdwerking?

Ik heb een langdurig en actief scoutsverleden, waar ik ben begonnen bij de welpen en enkele jaren actief was als groepsleider. Dat heeft me gemotiveerd om uiteindelijk sociaal cultureel werk te gaan studeren, waardoor ik van een hobby mijn beroep heb kunnen maken. De diversiteit van de doelgroep, sociale contacten en ruime waaier aan projecten zorgt voor een fijne mix.

Wat staat er voor de jeugd op de planning deze zomer in uw gemeente?

Tijdens juli en augustus organiseren we ons activiteitenaanbod WILdebras voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en wekelijks enkele tieneractiviteiten. Verder is er deze zomer ook de kermis, de kinderrommelmarkt, een veetentoonstelling en optredens met als trekpleister de enige echte Regi. Op 11 en 12 augustus staat ook Willrock gepland, een gratis festival in het Steytelinckpark.

Naar welke activiteit wordt het meeste uitgekeken deze zomer?

Met de jeugddienst kijken we niet uit naar één activiteit, maar hopen we dat onze WILdebras-activiteiten vlot verlopen zodat we de kinderen een leuke tijd en fijne herinneringen kunnen bezorgen.

Proberen jullie de jongeren te betrekken bij de planning van activiteiten?

Zeker! Vanaf 16 jaar kan je bij ons als vrijwilliger aan de slag voor de begeleiding van onze (kinder)activiteiten op woensdagnamiddagen en tijdens de korte schoolvakanties, maar ook voor veel andere activiteiten.

Advertentie

Leave a Reply