Skip to main content

Iedere zomer worden er door de lokale jeugddiensten tal van activiteiten voor jongeren georganiseerd of ondersteund. Als laatste geven we het woord aan Linne Apers van BOAteam en jeugdwelzijn.

Vanwaar komt uw passie voor jeugdwerking?

Men zegt altijd de jeugd is de toekomst, maar dat is ook zo. In is 1/3devan de inwoners min 18 jaar. Niet voor jongeren werken, maar met jongeren, dat is onze filosofie. Daarom zijn we momenteel ook bezig om een kind- en jeugdvriendelijke gemeente te worden. Hiervoor hebben we een 1000-tal kinderen en jongeren bevraagd waar zij nood aan hebben. Inzake activiteiten en opvang (BOA – het nieuwe decreet voor buitenschoolse opvang en activiteiten) is het uitwerken van een kwaliteitsvol aanbod dat aansluit bij de noden en interesses van kinderen en jongeren een belangrijk uitgangspunt.

Wat staat er voor de jeugd op de planning deze zomer in uw gemeente?

Uiteraard onze opvang via speelpleinwerking en de buitenschoolse opvang, waarbij we kinderen een fijne tijd willen aanbieden. Ook allerlei sportkampen, al dan niet regionaal georganiseerd, staan op het programma.

Regionaal organiseren we Rupeljoeng, een specifiek aanbod voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. De losse activiteiten hebben nog wat plaatsjes, maar de kampen en speelpleinwerking zitten al helemaal vol, wat aangeeft dat er hier toch wel nood aan is. Vanaf 16 jaar kan je dan weer als animator op het speelplein werken. Voor elke leeftijd is er dus iets!

Naar welke activiteit wordt het meeste uitgekeken deze zomer?

Niet specifiek een activiteit, maar het samen spelen en samenzijn is toch iets waar iedereen naar uitkijkt.

Proberen jullie de jongeren te betrekken bij de planning van activiteiten?

Sowieso worden de activiteiten voorbereid met een team van animatoren en begeleiders die zelf nog jong zijn en uiteraard zijn wij zelf als professionele begeleiders ook nog jong van geest. In de toekomst zal deze betrokkenheid nog groter worden en zullen we het aanbod ook voor de +15 jarigen nog verder verfijnen.

Ook zijn er in onze gemeente nog heel wat particuliere initiatieven van jeugdbewegingen en jongerenorganisaties die ervoor zullen zorgen dat kinderen en jongeren zich niet hoeven te vervelen.

Advertentie

 

Leave a Reply