Skip to main content

In elk magazine laten we iemand aan het woord. Deze keer leggen we naar aanleiding van één jaar Aansteker vier vragen voor aan de schepen van Communicatie uit onze partnergemeenten. Vandaag geven we het woord aan Bart Lambrecht, schepen van Communicatie in Aartselaar.

Hoe kijk je terug op 1 jaar Aansteker?

Toen Bart De bruyn destijds samen met Bart Callaert zijn idee bij mij en de communicatieambtenaar kwam pitchen, zag ik meteen het potentieel in van dit project. Ik vind het knap ze effectief de moed hebben gevonden om met Aansteker te starten en na één jaar al enkele knappe edities hebben verwezenlijkt. Aansteker is zonder twijfel een meerwaarde voor het lokaal medialandschap.

Waarom ondersteunen jullie als gemeente dit initiatief?

Als gemeente proberen we onze bevolking met een ruime communicatiemix te bereiken. Aansteker draagt daar dus zeker toe bij, zeker nu er andere regionale en gratis media zijn weggevallen. Het is dus een goede manier om boodschappen van de gemeente tot bij de bevolking van een ruimere regio te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan onze evenementen. Bovendien is Aansteker van oorsprong ook een Aartselaars project, wat natuurlijk een extra reden was om meteen op de kar te springen.

Waar ligt volgens jou de kracht van lokale, positieve verhalen?

Traditionele media focussen al te vaak op conflicten of problemen, terwijl sociale media helaas ook vaak verworden zijn tot een klagend forum waarop verzuring hoog tij viert. Jammer, want sociale media hadden veel meer potentieel. In dat landschap is het dus een verademing dat er media zich focust op positieve verhalen. Er gebeuren in de regio zo veel mooie dingen die anders niet aan bod komen. Aansteker biedt zo tegengif tegen de verzuring van de maatschappij.

Wat wens je de redactie en initiatiefnemers van Aansteker voor 2023?

Veel moed en succes om op de ingeslagen weg verder te gaan!

Advertentie

 

Leave a Reply