Skip to main content

In elk magazine laten we iemand aan het woord. Deze keer leggen we naar aanleiding van één jaar Aansteker vier vragen voor aan de schepen van Communicatie uit onze partnergemeenten. Vandaag geven we het woord aan Jeroen Baert, burgemeester en schepen van Communicatie in Boom.

Hoe kijk je terug op 1 jaar Aansteker?

Ik heb vooral veel toffe verhalen gelezen, ook over en van Bomenaars die zelfs ik als burgemeester nog niet kende. Dat ook goedbedoelde initiatieven van een lokaal bestuur aandacht krijgen, is zeker meegenomen.

Waarom ondersteunen jullie als gemeente dit initiatief?

Goed nieuws komt te weinig aan bod in de traditionele en soms asociale media, wat een spijtige evolutie is. Het is verfrissend te zien en te lezen dat daar nog ruimte voor kan gemaakt worden en dus vind ik het een kleine moeite om dit vanuit het lokaal bestuur mee te faciliteren.

Waar ligt volgens jou de kracht van lokale, positieve verhalen?

Men zegt wel eens ‘geen nieuws is goed nieuws’, maar als er ‘geen nieuws’ wordt gebracht, weten we het ook niet natuurlijk. Het is in elk geval een antigif tegenover al het slechte en dramatische dat dagdagelijks binnenkomt. Nu de hele wereld letterlijk binnen handbereik is met de smartphone is dat alleen maar erger geworden. In afwachting van een positief sociaal medium, is er dus Aansteker.

Wat wens je de redactie en initiatiefnemers van Aansteker voor 2023?

We wensen hen nog veel leuke verhalen toe, en waarom niet: af en toe een lokale, positieve primeur. En snel nog meer lezers.

Advertentie

 

Leave a Reply