Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens een aantal vragen voor aan iemand van de gemeenten. Deze keer leggen we vier vragen rond zomeractiviteiten voor aan de schepenen van Cultuur.

Eddy Vermoesen, schepen van Cultuur in gemeente Aartselaar vertelt jullie naar welke evenementen hij het meest uitkijkt deze zomer!

Naar welk evenement in uw gemeente kijkt u persoonlijk het meest uit deze zomer en waarom?

Uiteraard de laatste week van augustus. Hopelijk sluiten we de corona-miserie op een feestelijk wijze af. De openluchtfilm “West Side Story”, “Aartselaar Zingt” met zowel de scouts als de chiro op het podium en  het “Cleydael goes Classic”-concert aan ons prachtig Cleydael kasteel zullen heel wat volk lokken. En dan als apotheose de jaarmarkt met een familieplein, een circusvoorstelling, een kunstenaarsmarkt en voor het eerst dit jaar ook een rommelmarkt.

Wat zou u nog graag willen verwezenlijken in uw gemeente op het vlak van evenementen?

Aartselaar Zomert moeten we verder kunnen uitbouwen, een evenement rond onze jaarmarkt waar we alle inwoners van Aartselaar willen verwelkomen: jong en oud.

Als u één evenement van ergens anders naar uw eigen gemeente zou kunnen brengen, welk evenement zou dat dan zijn en waarom?

Echt jaloers ben ik op “Theater Aan Twater”. Straattheater, een circusfestival, acrobatie en humor: dat moet toch kunnen op diverse locaties in de wijken van Aartselaar. En als dat kan in die bruisende week van de jaarmarkt, juist voor de hervatting van de scholen en voor iedereen terug naar het werk gaat.

Wat is er belangrijk aan het organiseren van evenementen op lokaal niveau?  

Het is belangrijk dat we met onze evenementen veel inwoners bereiken. Kunnen we alle doelgroepen bereiken? Iedereen moet zich goed voelen in Aartselaar. We moeten ook oog hebben om ons lokaal creatief talent een breed forum te geven.

Advertentie

 

Leave a Reply