Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens een aantal vragen voor aan iemand van de gemeenten. Deze keer leggen we vier vragen rond zomeractiviteiten voor aan de schepenen van Cultuur.

Ook Hans Ides, schepen van Cultuur in district Wilrijk beantwoordt onze vragen.

Naar welk evenement in uw gemeente kijkt u persoonlijk het meest uit deze zomer en waarom?

Dat moet dan helemaal aan het einde van de zomer op 25 september de Geitestoet zijn. Elke vijf jaar trekt de Geitestoet door het Wilrijkse centrum. De Geitestoet werd voor het eerst georganiseerd in 1965. Tegenwoordig nemen er 1500 gekostumeerde deelnemers en heel wat originele praalwagens aan deel. Ook reus Lange Wapper is van de partij. De stoet vertelt de geschiedenis van Wilrijk en brengt ons geitendorp op een ludieke manier in beeld.

Wat zou u nog graag willen verwezenlijken in uw gemeente op het vlak van evenementen? 

Een winterevenement met vuur en licht voor jong en oud. We verlichten Wilrijk prachtig in die periode en met de schaatspiste en kerstmarkt e.a. is er al veel te beleven, maar de week tussen kerst en nieuw nog gezelliger maken, daar gaan we nog voor.

Als u één evenement van ergens anders naar uw eigen gemeente zou kunnen brengen, welk evenement zou dat dan zijn en waarom?

De floraliën dan. Wilrijk een paar dagen in een gigantische bloemenpracht hullen zou ik wel zien zitten.

Wat is er belangrijk aan het organiseren van evenementen op lokaal niveau?  

Lokale binding en laagdrempeligheid. Zo wordt Willrock al jaren georganiseerd door Wilrijkse jongeren. Voorts proberen we op al onze evenementen te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen aan kunnen deelnemen.

Advertentie

 

Leave a Reply