Skip to main content

In onze reeks ‘Het woord is aan …’ leggen we telkens een aantal vragen voor aan iemand van de gemeenten. Deze keer leggen we vier vragen rond zomeractiviteiten voor aan de schepenen van Cultuur.

Inge De Ridder, schepen van Cultuur in gemeente Boom beantwoordt als eerste onze vragen.

Naar welk evenement in uw gemeente kijkt u persoonlijk het meest uit deze zomer en waarom?

Dat is ongetwijfeld onze eerste editie van het gratis festival “Rupelrock” op zaterdag 2 juli. Boom werkt al eventjes aan meer beleving in het handelscentrum. De voorbije maanden werden er al enkele kleine en grotere projecten uitgewerkt onder de noemer #beleefboom. En nu komt daar ook een festival op de Grote Markt bij. Er staan die dag enkele grote namen op het podium zoals Loes van de heuvel, Jebroer, Rupelsoldaten, Mama’s Jasje en de ABBA covergroep Abborn.

Wat zou u nog graag willen verwezenlijken in uw gemeente op het vlak van evenementen? 

Het organiseren van een gemeenschapsevenement waar bij het organiseren, de inzet en het samenwerken met alle lokale verenigingen voor een festival of evenement het uitgangspunt is.

Als u één evenement van ergens anders naar uw eigen gemeente zou kunnen brengen, welk evenement zou dat dan zijn en waarom?

De charmes van “Maanrock” in Mechelen kan ik wel smaken. Verschillende muziekgenres op verschillende locaties een heel weekend lang.

Wat is er belangrijk aan het organiseren van evenementen op lokaal niveau?  

Belangrijk is om de mensen samen te brengen en met elkaar te verbinden op een laagdrempelige manier. Na twee zware coronajaren is dat een uitdaging om samen feest te vieren en sommige mensen terug uit hun “kot” te krijgen.

Advertentie

 

Leave a Reply