Skip to main content

Deze maand geven we graag het woord aan de schepen van Lokale Economie. Met het Weekend van de Klant van Unizo en de Voka Open Bedrijvendag zitten er tal van evenementen aan te komen. Deze keer is het de beurt aan burgemeester en bevoegd voor Lokale Economie, Kristof Bossuyt.

Waarom bent u graag schepen van Lokale Economie?

Omdat een sterke lokale economie essentieel is voor de leefbaarheid én de aantrekkelijkheid van Wilrijk. Dat is nog steeds het geval: niet alleen hebben we een sterke handelskern in het centrum, maar we gaan ook prat op een robuuste bedrijvenzone in en rond het Terbekehof.

Waarom is het volgens u fijn vertoeven in de winkelstraat / handelskern?

De omgeving rond de Kern, de Heistraat en de Bist combineert vertrouwde winkelketens met kwalitatieve zelfstandige handelaars. Die vind je binnen een beperkt aantal straten. Dat doet ons centrum bruisen, zowel voor de bewoners als bezoekers van buiten Wilrijk.

Welke plannen zijn er nog om de lokale economie extra te ondersteunen / in de kijker te zetten?

In ons (winkel)centrum kan je nog steeds je voertuig gratis, met parkeerschijf, parkeren. We waken er als districtsbestuur over dat dat zo blijft. Daarnaast stappen we enthousiast mee in bovenlokale initiatieven zoals de Maand van de Markt en binnenkort Liever Lokaal. En tijdens het eindejaar plannen we opnieuw een kerstmarktweekend, nieuwjaarsdrink en ijspiste op de Bist: een extra troef waarvan ook onze middenstanders profiteren.

Waarom is volgens u ook Aansteker een extra impuls voor de lokale economie?

Zij brengen de middenstanders via warme, persoonlijke verhalen tot bij de inwoners van onze regio. Dat is een grote kwaliteit!

Advertentie

 

Leave a Reply