Skip to main content

Deze maand geven we graag het woord aan de schepen van Lokale Economie. Met het Weekend van de Klant van Unizo en de Voka Open Bedrijvendag zitten er tal van evenementen aan te komen. Starten doen we met Mark Vanhecke, schepen van Lokale Economie in Aartselaar.

Waarom bent u graag schepen van Lokale Economie?

Voor mij zijn de ondernemers de motor van onze maatschappij. Ik heb bijzonder veel respect voor hen. Ze zijn steeds heel dankbaar en constructief.

Waarom is het volgens u fijn vertoeven in de winkelstraat / handelskern?

Voor een kleine gemeente als Aartselaar hebben wij een zeer rijkelijk en divers aanbod. Voeding, kledij, horeca, decoratie, bloemen, een wekelijkse markt, … we hebben het allemaal. In welke andere gelijkaardige gemeente ga je dat nog vinden? Je wordt hier bovendien in elke winkel met de glimlach geholpen.

Welke plannen zijn er nog om de lokale economie extra te ondersteunen / in de kijker te zetten?

Drie zaken zijn er momenteel lopende. De Aartselaar Waardebon was een geweldig succes. We gaan opnieuw 5000 stuks laten drukken om zo onze lokale handelaars te ondersteunen. De Profploeg gaat binnenkort hun finaal rapport voorstellen met de focus op de dorpskernvernieuwing en hoe we onze handelaars in de kern daar kunnen bij helpen. En dan is er nog het coachingstraject detailhandel van de Provincie dat van start gaat. Daarmee gaan we leren hoe we de uitdagingen van de detailhandel doelgericht kunnen aanpakken.

Waarom is volgens u ook Aansteker een extra impuls voor de lokale economie?

Achter de gevel van elke winkel, bedrijf, … zit een verhaal, een visie en een mens en dat maakt elke onderneming uniek. Die kant kennen we niet altijd en daarom is het heel fijn dat de inwoners dat via Aansteker kunnen lezen.

Advertentie

 

Leave a Reply