Skip to main content

Deze maand geven we graag het woord aan de schepen van Lokale Economie. Met het Weekend van de Klant van Unizo en de Voka Open Bedrijvendag zitten er tal van evenementen aan te komen. Als laatste geven we het woord aan Tom Dewandelaere, schepen van Lokale Economie in gemeente Boom.

Waarom bent u graag schepen van Lokale Economie?

Lokale ondernemers en handelaars vormen mee het kloppend hart van een gemeente. Ik vind het knap dat mensen durven ondernemen en hun dromen waarmaken. Als schepen wil ik dat zo goed mogelijk ondersteunen.

Waarom is het volgens u fijn vertoeven in de winkelstraat / handelskern?

Ons centrum heeft heel wat te bieden en daar komen nog handelszaken bij! We hebben heel wat ondernemers met een groot aanbod waar het fijn winkelen is. Ook blijven we werken aan de beleving in het centrum en de aantrekkelijkheid van onze straten.

Welke plannen zijn er nog om de lokale economie extra te ondersteunen / in de kijker te zetten?

We mogen niet wegsteken dat er nog heel wat werk is. Daarom lanceerden we een actieplan Lokale Economie waarmee we de leegstand in het handelscentrum aanpakken. We trekken de leegstandsbelasting omhoog en activeren de panden met subsidies voor starters, een renovatiepremie, extra begeleiding bij verhuur van panden, … Verder zetten we al wat Boom te bieden heeft in de kijker met onze citymarketing campagne “Beleef Boom”! Zie beleefboom.be.

Waarom is volgens u ook Aansteker een extra impuls voor de lokale economie?

Een magazine als Aansteker dat positieve en warme verhalen uit de ruime regio in de picture zet, draagt absoluut bij tot de aantrekking van ons handelscentrum. We merken dat mensen onvoldoende weten wat er speelt in de regio. Daar meer aandacht aan geven, stimuleert de lokale economie!

Advertentie

 

Leave a Reply