Skip to main content

Naar aanleiding van de Maand van de Markt in april geven we het woord aan de schepen van Markten uit de gemeenten Aartselaar, Boom en Wilrijk. Lees hier de antwoorden van schepen van Markten van Aartselaar, Hans Cops!

Waarom is het belangrijk om de lokale markt in de kijker te zetten?

Onze markt draait goed en dat willen we zeker zo houden of versterken. Alle extra aandacht is dus meegenomen. De markt, lokale handel en horeca versterken elkaar in Aartselaar. Ook bij heel wat inwoners van buiten onze gemeentegrenzen is de markt gekend. Winst voor iedereen. Het belangrijkste is misschien wel dat de markt iedere week weer mensen op de been brengt. Naast de gezonde fysieke inspanning van het marktbezoek merk je ook veel sociale contacten op. Je komt altijd iemand gekend tegen met een babbel als gevolg. Onze markt maakt mensen zichtbaar gelukkig.

Wat maakt de markt in uw gemeente uniek?

De markt beschikt over een groot en uitgebreid gamma aan kramen. Bovendien is ruim de helft van onze marktkramers al meer dan 20 jaar te gast hier in Aartselaar. Ze beschikken dus over heel wat ervaring en uiteraard de nodige kwaliteit. De mensen appreciëren dat.

Wat is uw beste of fijnste herinnering aan de markt?

Als kind waren dat zeker de lekkere wafeltjes, maar als schepen van de markt heb ik vooral fijne herinneringen aan de rondgang met de winnaars van ‘De maand van de markt 2022’. Zij mochten met een kruiwagen langs alle kramen passeren waarbij onze gulle marktkramers deze vulden met hun koopwaren. Een leuke actie die we herhalen in 2023!

Advertentie

 

Leave a Reply