Skip to main content

Naar aanleiding van de Maand van de Markt in april geven we het woord aan de schepen van Markten uit de gemeenten Aartselaar, Boom en Wilrijk. Schepen van Markten van Wilrijk, Robert Moens, beantwoordt onze vragen!

Waarom is het belangrijk om de lokale markt in de kijker te zetten?

Omdat een markt vele dimensies heeft. Ze brengt verse waren tot bij de mensen, die soms niet meer in staat zijn om naar afgelegen hypermarkten te gaan. Daarnaast zorgt een markt voor leven in de brouwerij. De omliggende horecazaken en handelszaken profiteren mee. Bovendien is het een sociale ontmoetingsplek en voor veel mensen een vaste wekelijkse afspraak. Om die redenen doen we als districtsbestuur dit jaar graag mee aan de ‘Maand van de Markt’!

Wat maakt de markt in uw gemeente uniek?

De dinsdagmarkt op de Bist bevindt zich letterlijk in het hart van Wilrijk en kent een lange traditie. Ons centrum telt heel wat sterke shoppingtroeven, maar toch is het moeilijk om je de Bist in te beelden zonder wekelijkse markt. Maar ik wil ook onze vrijdagmarkt op het Valaar tippen, op het Michel Willemsplein. Deze markt had het enkele jaren moeilijk, maar krijgt nu met de vernieuwing van het Michel Willemsplein weer nieuwe kansen om te groeien.

Wat is uw beste of fijnste herinnering aan de markt?

Zoals vele mensen krijg ik een nostalgisch gevoel bij de markt. Wie heeft er niet in zijn jeugd met de (groot)moeder de markt bezocht en zich vergaapt aan de uitgebreide kramen? Voor mij staat de markt nu vooral symbool voor een welgekomen moment van onthaasting op een vrije dag.

Advertentie

 

Foto: District Wilrijk – Walter Saenen

Leave a Reply