Skip to main content

Naar aanleiding van de Maand van de Markt in april geven we het woord aan de schepen van Markten uit de gemeenten Aartselaar, Boom en Wilrijk. Hier vind je de antwoorden van Tom Dewandelaere, schepen van Markten in Boom.

Waarom is het belangrijk om de lokale markt in de kijker te zetten?

Een lokale wekelijkse markt is altijd een beleving op zich. Het zorgt voor extra sfeer en beleving in het handelscentrum. Het is voor veel mensen ook een ideaal moment om andere mensen te ontmoeten, een gezellige uitstap te maken en natuurlijk om bij de vele kramen lekkere verse producten aan te kopen. Onze wekelijkse markt is ook een versterking en mooie aanvulling aan het aanbod dat we vandaag al hebben in onze gemeente. Op dit moment, door het ontbreken van een buurtsupermarkt in het centrum, is dit nog belangrijker voor veel mensen om hun wekelijkse inkopen te doen.

Wat maakt de markt in uw gemeente uniek?

De markt van Boom is een erg levendige markt met heel wat enthousiaste marktkramers en een ruim aanbod van producten. Met meer dan 43 kramen zijn we ook nog altijd één van de grotere markten in de streek.

Wat is uw beste of fijnste herinnering aan de markt?

Eigenlijk geniet ik elke keer van een bezoek aan de markt in Boom. We hebben een actieve marktkramersbond die op verschillende momenten ook zelf acties organiseert om de markt nog gezelliger en aantrekkelijker te maken. Een bezoek is dus altijd de moeite waard!

Advertentie

 

Leave a Reply