Skip to main content

Naar aanleiding van de Maand van de Sportclub leggen we enkele vragen voor aan de voorzitter van de Sportraad.

Els Gonthier, lid van de sportraad in district Wilrijk, beantwoordt onze vragen!

Hoe divers is het sportaanbod in jullie gemeente?

Heel divers! Van recreatief naar competitief. We hebben binnen-, buiten-, water- en wintersporten. Dus voor iedereen in Wilrijk is er wel iets te vinden. We proberen ook aandacht te hebben voor G-sport. Zo zijn er ondertussen al heel wat clubs die aan G-sportwerking doen. Onze handbalclub De Uilenspiegel is bijvoorbeeld als eerste club in België gestart met G-sport voor handbal.

Waarmee kan jouw gemeente uitpakken op sportgebied?

Om de vrouwen ook eens op het hoogste schavot te plaatsen, hebben we met de jaarmarkt ingezet op het vrouwenwielrennen. We zijn dan ook zeer trots op het divers aanbod binnen het district. Het feit dat hier ook een topsportschool is, maakt dat er wel wat sporters in Wilrijk wonen.

Hoe belangrijk is zo’n ‘Maand van de Sportclub’?

Enorm belangrijk! De maand van de sport kan de positieve punten van een sport nog eens extra in de verf zetten en een aantal sporten die minder bekend zijn, in de schijnwerpers plaatsen. De open trainingen zijn ideaal om te proeven van een sport.

Waar kijkt u op sportgebied nog naar uit dit jaar?

Wij hopen vooral een jaar te kunnen genieten van sport zonder dat het weer allemaal stilvalt. Het zou fijn zijn als iedereen non-stop zijn sport kan uitoefenen en de competities ononderbroken kunnen doorgaan.

Advertentie

 

Leave a Reply