Skip to main content

In elk magazine laten we iemand aan het woord. Deze keer leggen we naar aanleiding van één jaar Aansteker vier vragen voor aan de schepen van Communicatie uit onze partnergemeenten. Als laatste geven we het woord aan Kristof Bossuyt, districtsburgemeester en schepen van Communicatie in Wilrijk.

Hoe kijk je terug op 1 jaar Aansteker?

Een jaar vol dynamiek, waarbij Aansteker zich snel vestigde als een nieuw media-kanaal dat kwaliteit en nieuwsgierigheid verenigt.

Waarom ondersteunen jullie als gemeente dit initiatief?

In Wilrijk hechten we er veel belang aan dat we onze inwoners kunnen blijven verenigen als Geitenkoppen onder één geel-blauwe vlag.  Het helpt altijd als we elkaar en ook onze buren beter leren kennen via onder meer de verhalen van Aansteker.

Waar ligt volgens jou de kracht van lokale, positieve verhalen?

Aansteker wordt niet vanachter één of andere ivoren toren gerund, maar gaat net de baan, het terrein op (midden de mensen) en duikt her en der langs de A12 op. Gelukkig komen ze dus daarbij ook regelmatig langs in Wilrijk.

Wat wens je de redactie en initiatiefnemers van Aansteker voor 2023?

Een frisse neus. Daarmee zinspeel ik niet op de veel te hoge gas- en energieprijzen, maar wel op het positieve feit dat ze blijven buitenkomen op zoek naar interessante, soms echt hartverwarmende verhalen. Ik hoop hen alvast te mogen blijven verwelkomen op bvb. onze zomerse klassiekers zoals de jaarmarkt.

 

 

Advertentie

Leave a Reply